12 december 2018


VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxTechnologische ontwikkelingen in de voedingssector

De technologie staat niet stil. Dat zagen we vorige maand op de Automation Fair in Philadelphia, die volledig in het teken stond van de digitale transformatie. Cobots zijn al langer bekend, maar de voedingsindustrie wordt gekenmerkt door enkele specifieke uitdagingen die hun introductie in onze sector lijkt te bemoeilijken. Sirris en Flanders' FOOD onderzoeken hun effectieve mogelijkheden en beperkingen in het project ColRobFood.

Wouter Verheecke
Bladmanager

Lees ook:
Extra veel kandidaten voor jubileumeditie FOTF-awards

Flanders' FOOD en POM West-Vlaanderen richten Novel Food Platform op

Special Fruit realiseert 20% uitstootbesparing door logistieke maatregelen

AUTOMATION FAIR IN PHILADELPHIA: WIJ WAREN ERBIJ!

In november hield Rockwell Automation zijn jaarlijkse Automation Fair, dit keer in Philadelphia. Wij zakten als enig Belgisch vakmedium af naar de States en hoorden er hoe men daar verder inzet op de uitbouw van 'The Connected Enterprise', door na de technologische kant nu vooral ook te focussen op het menselijke aspect van de digitale transformatie.
Volledig artikel lezen

MOGELIJKHEDEN EN BEPERKINGEN VAN COBOTS IN VOEDINGSINDUSTRIE

Cobots of collaboratieve robots zijn specifiek ontworpen om rechtstreeks naast de mens te werken en die zo te ondersteunen in zijn taken. In het nieuwe VIS-project 'ColRobFood' willen Sirris en Flanders' FOOD samen met voedingsbedrijven, integratoren en technologieaanbieders hun toepasbaarheid achterhalen voor de Vlaamse voedingsindustrie.
Volledig artikel lezen

BIEDEN OP MACHINES VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE

Voor het aankomende jaar staan er al tal van online veilingen op de planning bij Industrial Auctions. Op zoek naar een tijd- en kostenbesparend alternatief om uw machine(park) uit te breiden of te vervangen? Gericht op machines voor de voedingsindustrie zijn de veilingen ruim vertegenwoordigd met vele kavels van bekende merken.
Lees meer

HULP VOOR WIE VRAGEN HEEFT ROND NOVEL FOOD WETGEVING

Met de oprichting van het Novel Food Platform willen POM West-Vlaanderen en Flanders' FOOD kmo's ondersteunen om nieuwe producten in de voedingssector te ontwikkelen. Op dit platform kunnen kmo's terecht met al hun vragen over de complexe, vernieuwde Europese Novel Food wetgeving, die sinds januari 2018 van toepassing is.
Lees meer

DETECTIEKIT VOOR BIOFILMS

160pxBiofilms in voedselverwerkingsinstallaties vormen een groot risico voor de voedselveiligheid en veroorzaken mogelijk operationele problemen in de apparatuur. Omdat biofilms de micro-organismen die zij hosten beschermen, vermindert de effectiviteit van desinfectie-behandelingen. Na twee jaar onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Madrid ontwikkelden R&D-medewerkers van Christeyns een detectiekit voor biofilms.
Lees meer

SPECIAL FRUIT ONTVANGT LEAN AND GREEN-STER

VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) heeft drie Lean and Green Stars en een Lean and Green award uitgereikt aan bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot reduceren. Onder meer fruit- en groentenimporteur Special Fruit viel in de prijzen met haar duurzaamheidsmaatregelen.
Lees meer

VOLLEDIG METALEN SENSOREN VOOR GEBRUIK IN DE KLEINSTE RUIMTES

Overal waar sensoren te maken hebben met zware bedrijfsomstandigheden, zijn volledig metalen sensoren de juiste keuze. Zelfs temperaturen tot 100 °C hebben geen invloed op de betrouwbare eindpositiebepaling.
Lees meer

"OOK BELEIDSMAKERS MOETEN HUN VERANTWOORDELIJKHEID OPNEMEN"

Jan Vander Stichele is de nieuwe voorzitter van Fevia. Hij neemt het voorzitterschap over van Jean Eylenbosch en reikt de hand uit naar beleidsmakers om het groeipotentieel van Belgische voedingsbedrijven te versterken. Hij doet dat samen met de nieuwe CEO, Bart Buysse, de opvolger van Chris Moris, die 20 jaar aan het hoofd van Fevia stond.
Lees meer

BEZOEK SAVEURS & MÉTIERS

Saveurs & Métiers is hét uithangbord van de sector. Op minder dan 5 jaar tijd is de vakbeurs uitgegroeid tot een onmisbaar evenement voor al wie actief is in de voedingssector.
Volledig artikel lezen

AUTOSALON 2019 DOET U DROMEN OVER DE IDEALE BEDRIJFSWAGEN

De Brussels Motor Show, beter bekend als het Autosalon van België, gaat in 2019 zijn 97e editie tegemoet. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor de lichte bedrijfsvoertuigen, met de verkiezing van de Most Loved Van.
Volledig artikel lezen

WAAR UW BEDRIJFSEVENTS ORGANISEREN?

Met de Locatie Gids 2019 biedt RendEvenement u een nuttig en inspirerend werkinstrument voor de keuze van een geschikte locatie. De gids is een boeiend overzicht van gevestigde waarden en gloednieuwe locaties die allen garant staan voor een uitstekende begeleiding van uw meetings, incentives en events.
Gratis gids bestellen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Mogelijkheden en beperkingen van cobots in voedingsindustrie

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be