24 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHoe moet het verder na de Brexit?

De Brexit zal in ons land vooral een grote impact hebben op de voedingsindustrie. Sowieso zijn er de financiële gevolgen voor wie naar het Verenigd Koninkrijk uitvoert, maar de extra controles en lange wachtrijen aan de grenzen vormen ook een grote uitdaging voor de voedselveiligheid. Na het verwerpen van het terugtrekkingsplan van premier May lijkt een No Deal uitstap steeds dichterbij te komen. Het is dan ook aan te raden om u op dit worstcasescenario voor te bereiden!

Wouter Verheecke
Bladmanager

Lees ook:

Bascules Robbe hertekent vulproces van Belgosuc

Zowel eigenschappen van olie als van indikker bepalen keuze voor vet

Bereid FAVV-controles optimaal voor

IMPACT BREXIT VOOR BELGISCHE VOEDINGSINDUSTRIE

De beslissing van het Britse Lagerhuis om het Brexit terugtrekkingsplan van premier May te verwerpen, brengt een No Deal Brexit dichterbij. Voor Fevia moeten we dit absolute worstcasescenario koste wat kost vermijden, maar de federatie raadt de bedrijven wel aan om zich op een vertrek zonder akkoord voor te bereiden.
Lees meer

AFVULLIJN MET AANDACHT VOOR EFFICIËNTIE, HYGIËNE EN VEILIGHEID

Belgosuc levert suikerspecialiteiten als halffabricaten voor de voedingsindustrie. De producten verlaten het bedrijf veelal in IBC-containers, die voortaan op een geautomatiseerde afvullijn worden gevuld.
Volledig artikel lezen

24% ARBEIDSONGEVALLEN IN VOEDINGSINDUSTRIE

Volgens EU OSHA vindt bijna 24% van alle arbeidsongevallen plaats in de voedingsindustrie. Hoewel veiligheid op de werkplek en conformiteit een topprioriteit zijn in de voedingsindustrie, komt voedselveiligheid altijd op de eerste plaats.
Lees meer

GEBRUIK VAN VETTEN IN DE INDUSTRIE

Smering is cruciaal om machines en de toepassing draaiende te houden. Op voorwaarde tenminste dat men het juiste vet uitkiest voor de taak en omgeving in kwestie. Om een klare kijk te hebben, moet men terug naar de basis. De fysische eigenschappen van de bestanddelen in een vet zullen immers uitmaken hoe gesmeerd uw toepassing kan lopen.
Volledig artikel lezen

KLAAR VOOR INDUMATION.BE 2019?

Met de vijfde editie van Indumation.be, die van 6 tot en met 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo plaatsvindt, presenteert organisator Invent Media hét Benelux-treffen voor industriële automatisering, digitalisering en innovatie.
Volledig artikel lezen

CURSUS ALLERGENEN MANAGEMENT

De cursus 'allergenen management' is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. Ze is interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers.
Lees meer

CHECKLISTS INSPECTIES OP FAVV-WEBSITE

Om zijn inspecties uit te voeren, gebruikt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen checklists. Dat zijn lijsten van punten die de FAVV-controleur onderzoekt bij een controle. Sinds kort zijn de checklists te raadplegen via een praktische zoekmodule op de FAVV-website.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Bereid uw bedrijf voor op No Deal Brexit

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be