8 februari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxColruyt Group Fine Food en Lavetan in de prijzen

Woensdagavond werden tijdens Indumation.be in Kortrijk de Factory of the Future Awards uitgereikt. Tien winnaars mochten de award ontvangen uit handen van minister-president Geert Bourgeois. Dat brengt het aantal voorbeeldbedrijven na vijf jaar op dertig, onder wie ook zeven ondernemingen uit de voedingsindustrie. In dit online magazine rakelen we onze interviews met enkele vorige winnaars opnieuw op. In de volgende editie beloven we u de reacties van de nieuwe winnaars, alsook van de toplui bij Fevia en Flanders' FOOD.

Wouter Verheecke
Bladmanager

Lees onze interviews met vorige winnaars:

2018: Lantmännen Unibake, Londerzeel

2018: Dekeyzer-Ossaer, Koekelare

2017: Nuscience, Drongen

2016: Bio Bakkerij De Trog, Ieper

TIEN NIEUWE FACTORIES OF THE FUTURE

Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Award-uitreiking kregen tien bedrijven de award uit handen van minister-president Geert Bourgeois. Onder hen ook twee bedrijven die actief zijn in of voor de voedingsindustrie: Colruyt Group Fine Food en Lavetan.
Lees meer

NIEUWE SITE COLRUYT GROUP FINE FOOD IN DE PRIJZEN

Voor de productie van charcuterie en versbereide maaltijden bouwde Colruyt Group Fine Food in Halle een volledig nieuwe productiesite gebouwd, die nu de titel Factory of the Future krijgt. Wij gingen eerder langs in de koffie- en wijnafdeling in Gellingen.
Volledig artikel lezen

NIEUWE PLANT LANTMANNEN UNIBAKE IS MODELFABRIEK

In 2015 legde een nachtelijke brand de industriële bakkerij Lantmännen Unibake in Londerzeel volledig in de as. Drie jaar later stond er echter al een nieuwe plant, en sleepte het bedrijf zelfs een Factory of the Future Award in de wacht.
Volledig artikel lezen

INNOVATIE EN DIGITALISERING BIJ DEKEYZER-OSSAER

In 2018 werd ook Dekeyzer-Ossaer uitgeroepen tot een Factory of the Future. Iets wat ze vooral te danken hebben aan de hoge graad van innovatie en digitalisering, naast een grote flexibiliteit van mensen en machines.
Volledig artikel lezen

NUSCIENCE ALS VOORBEELD VOOR AGROFOODSECTOR

In 2017 kreeg onder meer Nuscience de Factory of the Future Award. De leverancier van de diervoederindustrie investeerde in een nieuw productieapparaat, wat hen veel voordelen oplevert.
Volledig artikel lezen

DE TROG COMBINEERT AMBACHT MET HIGH-END TECHNOLOGIE

Bio Bakkerij De Trog was in 2016 het enige voedingsbedrijf tussen de winnaars van de tweede editie van de Factory of the Future Award-uitreiking. Het bedrijf weet 'bio' en 'ambacht' te rijmen met de 'low cost' en 'high speed' van het huidige industriële landschap.
Volledig artikel lezen

EFFICIËNTE RETOURBEHANDELING

160pxZalando, online fashion en lifestyle marktleider in Europa, nam 2 deniway transportsystemen in gebruik voor de afvoer van gebruikte dozen in haar logistieke afdeling in Brieselang bij Berlijn.
Lees meer

SMEER EFFICIËNTER DOOR BETER INZICHT

Goed smeren is alleen mogelijk wanneer de betreffende medewerker kennis van zaken heeft én de juiste informatie ten aanzien van bijvoorbeeld de locatie van het smeerpunt, het benodigde smeermiddel en de frequentie van smeren.
Volledig artikel lezen

80 GHZ RADARNIVEAUSENSOR

160pxIn een friteuse bij 186 °C kunnen olieresten en andere stoffen aangroeien. Ook is de diëlektrische eigenschap van de olie onderhevig aan schommelingen. Exact meten is essentieel: te veel of te weinig olie veroorzaakt ongewenste temperatuurschommelingen, nefast voor de kwaliteit van het product.
Lees meer

COMMUNICATIE IS SLEUTEL TOT VEILIG VOEDSEL

Hoe vaak gaat een engineer de vloer op om een aangekochte of ontworpen machine schoon te maken en te ervaren waar de moeilijkheden liggen? Hoe vaak beslist de schoonmaakverantwoordelijke mee over ontwerpen? Communicatie hoort centraal te staan en is de sleutel tot succes.
Volledig artikel lezen

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Ontdek de nieuwe Food Factories of the Future

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be