120px4 oktober 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

Beste lezer,
De voedingsindustrie is de industriële sector bij uitstek waar aandacht voor mens en milieu centraal hoort te staan. Voedings­fabrikanten zetten massaal in op energie-efficiëntie en -recuperatie, of het reduceren van afvalstromen. Maar kunnen ze ook aanzienlijke, duurzame verbeterstappen zetten in het reinigings- en ontsmettings­proces? Wij zochten het voor u uit!

Nieuws uit de sector
Seminar: voedingsmiddelenrecht in EU en VS
Netwerkevent voor werkzoekende 55-plussers
Meer nieuwsberichten

Voor een voedselveilige productie
Reinigbare aandrijftechnologie
Hogetemperatuursolie voor transportketens
Meer nieuwe producten

Zoek uw leverancier
Overzicht leveranciers

Hoe duurzaam reinigen & desinfecteren?

Wie de vraag stelt naar ecologische desinfectiemiddelen, doet er goed aan om eerst zijn reinigingsresultaten onder de loep te nemen. Het meest duurzame ontsmettingsproces begint immers met een optimale voorreiniging.
Lees het dossier

Appelcomponenten verlengen houdbaarheid vlees

Componenten van appel(schillen) kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen. Dat blijkt uit het onderzoek van ILVO-UGent wetenschapster Tine Rysman.
Lees meer

Industrie stelt nieuwe voedingsdriehoek in vraag

De nieuwe voedingsdriehoek moet ons op weg helpen naar een gezondere en meer evenwichtige levensstijl. Dat is een goede zaak volgens FEVIA Vlaanderen, want door de vele voedingshypes ziet de consument door de bomen het bos niet meer. De sector heeft wel vragen bij de onderbouw van verschillende onderdelen uit dit nieuwe model.
Lees meer

Extractie met superkritische C02

In Vlaanderen zijn er nog heel wat biomassa afval- en nevenstromen aanwezig die momenteel onderbenut zijn. Een mogelijke manier voor het valoriseren van zulke stromen is het extraheren van hoogwaardige componenten hieruit. Tijdens een studiedag wordt superkritische CO2-extractie als een duurzaam alternatief voor solventextractie geïntroduceerd.
Lees meer

Cryovac® Sealappeal®

 VIDEOU weet dat productprestaties uw merk beïnvloeden en een stijgende verkoop genereren. Maar wist u dat meer dan 60% van de consumenten die problemen ervaren met het openen van verpakkingen, in de toekomst switchen naar een ander aanbod? Cryovac® Sealappeal® is gemaakt met het imago van uw merk in gedachten. De ultratransparante film ziet er goed uit op ovenproducten en vers versneden voedingsmiddelen en de gemakkelijke opening houdt consumenten en retailers blij. Alles werd zo ontworpen zodat u uw belofte kunt waarmaken. Wilt u uw merk in de kijker zetten?
Video

Transport & Logistics Antwerpen in het teken van innovatie

Let's move the future forward! Dát is het motto van Transport & Logistics Antwerpen 2017, de grootste vakbeurs voor de transport & logistieke sector in de Benelux. Op 17, 18 en 19 oktober presenteren 315 exposanten u state-of-the-art producten en diensten. Extra aandacht gaat daarbij naar multimodaal transport en datagedreven oplossingen.
Lees meer

Krijg grip op uw energierekening

Volgens FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, is de voedingsindustrie de tweede belangrijkste energieverbruiker, na de metaalindustrie. Hoe krijg je grip op de energierekening? Hoe pak je dit aan?
Lees meer

Aquatech Amsterdam 2017

Het lijkt erop dat bedrijven wereldwijd maar wat graag een plaatsje willen aan boord van de oudste en grootste handelsbeurs rond watertechnologie. Nog voor de eerste jaarhelft kondigde Aquatech Amsterdam al een uitverkochte beurs aan. Mogelijke drijfveren zijn enkele opmerkelijke nieuwigheden in het programma.
Lees meer

Voorkomen dat er te veel ondergewicht of overgewicht is in uw productie?

WIPOTEC-OCS is een betrouwbare partner die investeert in het zoeken naar steeds betere oplossingen en technologieën, het behouden van langdurige klantenrelaties en uitstekende samenwerkingen. Dat allemaal dankzij het feit dat het bedrijf onderdelen en oplossingen op één enkele site fabriceert, zodat het kort op de bal kan spelen.
Lees meer

5% korting op type 3 lichtschermen

PSENopt II lichtschermen zijn de eerste type 3 lichtschermen en bieden hand- en vingerbescherming voor toepassingen tot PL d. De lichtschermen zijn ontworpen volgens EN IEC 61496-1 norm.
Lees meer

Energiezuinig binnenklimaat

Vandaag de dag worden ruimtes veelal hermetisch afgesloten, omwille van de strengere energieprestatieregelgeving en hoogwaardige behandeling van producten. In de zomermaanden kan dat echter leiden tot hoge binnentemperaturen, die gevolgen hebben voor de productiviteit. Circulatie is dan gewenst.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online magazine Food Process nr. 1719 - Duurzame reiniging en ontsmetting

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be