19 oktober 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

Beste lezer,
Dit Online Magazine staat helemaal in het teken van voedselveiligheid. Zo leest u alvast het eerste verslag van de Sanitation Essentials Training in Amsterdam, waarbij we twee assistent quality managers van Ardo, site Koolskamp volgden. De komende weken leest u hier nog meer verslagen van deze opleiding. Verder waren we ook aanwezig op het Hygiene For Food seminarie en onze food safety columniste heeft het over schoonmaakinspecties.

Nieuws uit de sector
Ook Shell gaat met (de) stroom mee
Ondernemers hebben er opnieuw vertrouwen in
Meer nieuwsberichten

Voor een voedselveilige productieomgeving
HACCP-gecertificeerde hygiënesluis
Tape voor hygïënegevoelige toepassingen
Meer nieuwe producten

De 7 reinigingsstappen

De keuze tussen droog of nat reinigen hangt af van de productieomgeving en de verwerkte levensmiddelen. In beide gevallen zijn er telkens zeven stappen te volgen.
Lees meer

Hygiene For Food houdt de vinger aan de pols

Hygiene For Food, het tweejaarlijkse event van Agoria, EHEDG en Flanders' FOOD rond alle aspecten van voedselveiligheid, was vorige week al aan de vijfde editie toe. Via de beproefde combinatie van lezingen en beursstands kregen de aanwezigen inzicht in de nieuwste trends en tools voor reiniging & ontsmetting en hygiënisch design.
Lees meer

Werk proactief aan voedselveiligheid

Net als bij een autokeuring, draagt een schoonmaakinspectie bij aan het verlagen van risico's die invloed hebben op de veiligheid. In ons geval, de voedselveiligheid.
Lees meer

Masterclass rond visietechnologie

Op woendag 25 oktober organiseren Sirris en Flanders Make hun Mechatronica 4.0 Masterclass IV rond visietechnologie. Op deze masterclass verneemt u alles over de verdiensten van visietechnologie en verwerft u inzichten over hoe deze systemen op een efficiënte wijze in uw producten of productie kunnen worden geïntegreerd.
Lees meer

Nieuw leven in brouwerij van Alken

Dankzij een nieuw woonproject komt er - letterlijk - nieuw leven in de brouwerij van Alken-Maes. Het oude gisterijgebouw wordt al jarenlang niet meer gebruikt, maar krijgt nu dus een herbestemming.
Lees meer

Netwerkevent voor werkzoekende 55-plussers

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters en gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy gaven de aftrap voor het project 'op talent staat geen leeftijd'. De komende weken worden er netwerkevents georganiseerd voor en door 55-plussers.
Lees meer

Djazagro, uw afspraak in Afrika

Als referentiebeurs in Algiers, is Djazargo een onmisbare jaarlijkse ontmoetingsplaats met een internationaal en wereldwijd aanbod, verdeeld over 5 sectoren: proces & verpakking; bakkerij & banketbakkerij; voedingsproducten & dranken; ingrediënten & aromas en restauratie.
Lees meer

'ISO 21469' stap verder dan H1-standaard

De voedselverwerkende industrie heeft vanzelfsprekend stevige hygiëne-eisen en daar moeten ook tandwielkasten aan voldoen. De eisen verschillen per land en per plaats in het voedselverwerkende proces, maar de belangrijkste factoren zijn materiaalkeuze, aseptische voorwaarden en tot slot het smeermiddel.
Lees meer

Krijg grip op uw energierekening

Volgens FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, is de voedingsindustrie de tweede belangrijkste energieverbruiker, na de metaalindustrie. Hoe krijg je grip op de energierekening? Hoe pak je dit aan?
Lees meer

Finishbewerkingen RVS Finish

RVS Finish in Bergeijk, vlak over de Nederlandse grens, biedt alle straal-, slijp-, polijst- en reinigingsbewerkingen aan onder één dak. Bedrijven hoeven daarmee met hun rvs/inox stukken niet meer langs afzonderlijke straal- en slijpbedrijven, met alle risico's op beschadigingen van dien.
Lees meer

Cryovac® OptiDure™

 VIDEOAls zuivelproducent heeft u verpakkingen nodig die uw harde kazen beschermen, maar toch vernieuwend genoeg zijn om de productiviteit te verhogen. De geavanceerde multi-layer zak Cryovac® OptiDure™ van Sealed Air voorkomt perforatie, wat lekkage vermindert. De ongeëvenaarde afdichting zorgt ervoor dat uw zakken niet samenkleven, waardoor uw productiviteit verbetert, het afval vermindert en u een grotere automatisering kan realiseren. Cryovac OptiDure is een dunne en toch sterke verpakking die ervoor zorgt dat uw product niet alleen veilig op zijn bestemming toekomt, maar ook nog eens heel goed oogt.
Video

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: De 7 stappen voor een grondige reiniging

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be