3 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

Beste lezer,

Waarom spelen volwassenen met blokjes en wat heeft dat te maken met de voedselverwerkende industrie? U verneemt het in ons tweede deelverslag van de Sanitation Essentials Training in Amsterdam. Maar ook de jeugd komt aan bod in dit Online Magazine, want onlangs zijn de allereerste 'Junior Energy Managers of the Year' verkozen.

Veel leesplezier!

Nieuws uit de sector
3.600 bezoekers voor Empack / Packaging Innovations
CoEnCo Micro Breweries zoekt project manager
Meer nieuwsberichten

Aandrijving in de voedingsindustrie
Behaal een hoger koelrendement met Simotics HV C hoogspanningsmotoren
Gelijktijdige parametermetingen bij hoge vermogens
Meer nieuwe producten

Standaard reinigingsprocedure opstellen

Omdat er in de voedingsindustrie typisch mensen van verschillende nationaliteiten tewerkgesteld zijn en omdat het personeel wel eens verloopt, is het belangrijk om standaardprocedures voor de reiniging en ontsmetting neer te schrijven.
Lees meer

Scherpe prijsstijging eieren bedreigt leefbaarheid voedingsbedrijven

Sinds het uitbreken van de fipronilcrisis deze zomer is de prijs van eieren voor voedingsbedrijven verdubbeld. De prijsstijging voor eigeel zou nog een stuk hoger zijn, tot 250% sinds het begin van de crisis. FEVIA doet daarom een dubbele oproep.
Lees meer

Urban Crop Solutions meest innovatieve Vlaamse start-up

Nieuwe start-ups zijn een illustratie van de innovatiegraad en dynamiek die de voedingssector kenmerken. Om het belang hiervan te benadrukken, werd op Europees niveau de FoodNexus Start-Up Challenge in het leven geroepen. Urban Crop Solutions is de Vlaamse winnaar.
Lees meer

Endress+Hauser neemt intrek in nieuw gebouw

Endress+Hauser, specialist in procesinstrumenten, verklaarde eind oktober haar nieuwe BeLux-kantoorgebouw voor geopend in het bijzijn van de Raad van Bestuur, politici, partners en de tachtig medewerkers van het bedrijf.
Lees meer

Eerste junior energiemanagers van het jaar bekroond

Naar analogie met de jaarlijkse 'Manager of The Year'-wedstrijd introduceerden Energik en Engie in samenwerking met AP Hogeschool en Hogeschool Howest in oktober de 'Junior Energy Manager of the Year'- award.
Lees meer

Veilingen Industrial Auction

Bent u op zoek naar een machine of een complete productielijn voor uw bedrijf? Maandelijks organiseert Industrial Auctions diverse veilingen voor de complete voedings- en drankenindustrie.
Lees meer

VIL lanceert Multimodaal.Vlaanderen

Tijdens de beurs Transport & Logistics in Antwerp Expo werd Multimodaal.Vlaanderen uitgeroepen tot het nieuwe adviespunt voor bedrijven rond goederenstromen. Het zal bedrijven informeren, sensibiliseren en begeleiden bij het bepalen van de meest optimale vervoerskeuze(s).
Lees meer

Roosjen breidt gamma uit met statische wegers van Soehnle Professional

Roosjen NV is al vele jaren verdeler van OCS Checkwegers & X-rays en Mesutronic metaaldetectoren. Daarnaast heeft het bedrijf het eigen programma Ro-Mag (magneetsystemen) en KMH-buismaterialen. Sinds kort is er een partnership met Soehnle Professional voor een uitgebreid, complementair productgamma.
Lees meer

Salpeterzuur alternatieven voor reiniging

Door de classificatie 'Acute toxiciteit cat. 3 bij inademing' voor salpeterzuur in concentraties 26%, gelden nieuwe richtlijnen voor behandeling, opslag en opleiding. De Belgische chemiegroep Christeyns biedt verschillende alternatieven, gaande van als niet-toxisch aangeduide reinigingsmiddelen met minder salpeterzuur, tot producten zonder salpeterzuur.
Lees meer

Cryovac® Sealappeal®

 VIDEOU weet dat productprestaties uw merk beïnvloeden en een stijgende verkoop genereren. Maar wist u dat meer dan 60% van de consumenten die problemen ervaren met het openen van verpakkingen, in de toekomst switchen naar een ander aanbod? Cryovac® Sealappeal® is gemaakt met het imago van uw merk in gedachten. De superieure dichting plaatst veiligheid voor alles. De ultratransparante film ziet er goed uit op ovenproducten en vers versneden voedingsmiddelen en de gemakkelijke opening houdt consumenten en retailers blij. Alles werd zo ontworpen zodat u uw belofte kunt waarmaken.
Video

Eén machine voor koude en warme kant-en-klaarmaaltijden

Ready meals zijn al jaren hot, en de wereldwijde vraag blijft maar stijgen. Aanbieders van die bereidingen moeten niet alleen een constante smaak en voedselveiligheid garanderen, maar ook snel kunnen inspelen op variaties in de aard en hoeveelheid van het product. Stephan kan zijn klanten helpen voorzien in de noden van vandaag, maar ook in die van morgen.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Prijsstijging eieren bedreigt leefbaarheid voedingsbedrijven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be