15 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

Beste lezer,
De inzameling van gebruikte olie en
de productie van vers vet leek ons een kleverige, stinkende activiteit. Tot we bij Quatra in Lokeren langsgingen. "Hoe vuiler het werk, hoe properder je moet zijn", vindt zaakvoerder Pol van Pollaert, dus waakt hij erover dat zijn personeel en vrachtwagens telkens netjes bij de klanten toekomen. Het is maar een klein onderdeel van de service die het bedrijf wil aanbieden en van de 'added value' die het wil creëren. Laat u inspireren!

Nieuws uit de sector
World Efficiency Solutions: klimaat in de kijker in Parijs
CoEnCo Micro Breweries zoekt project manager
Meer nieuwsberichten

Verhoog de veiligheid in uw productie
Twee nieuwe accessoires voor deurschakelaar
Lichtschermen voor hand- en vingerbescherming
Meer nieuwe producten

Gebruikte frituurolie ophalen en tegelijk vers vet leveren

Vet ophalen en smelten om zo alle onzuiverheden eruit te kunnen halen: een smerige job? Daar denken ze anders over bij Quatra in Lokeren. Zij maakten werk van een efficiënt inzamelnetwerk en een voor deze industrie innoverend en arbeidsvriendelijk productieapparaat.
Lees meer

Ledig uw vetafscheiders op het juiste moment

Organische oliën en vetten vreten aan leidingen, kunnen verstoppingen en geurhinder veroorzaken, en vormen een extra belasting van de waterzuiveringsinstallaties. Tijdig vetafscheiders ledigen is dus de boodschap, maar ook niet te vaak. Vetlaagdiktemeters helpen om de ledigingsintervallen te optimaliseren en zo de kosten minimaal te houden.
Lees meer

Blog 3: Belang van hygiënisch design

Voedselveiligheid start bij het hygiënisch design van de installaties. De machines moeten zo ontworpen zijn dat ze in hun geheel snel en effectief te reinigen zijn. Lees het derde deelverslag van op de Sanitation Essentials Training in Amsterdam.
Lees meer

Christeyns neemt Qlean-tec over

Het Belgische chemiebedrijf Christeyns breidt haar activiteiten in Nederland verder uit met de aankoop van Qlean-tec. Met de overname breidt de groep haar activiteiten richting de voedingsmiddelenindustrie verder uit en worden de sectoren automotive en professionele keukens aan het pakket van producten en diensten toegevoegd.
Lees meer

'Discussies' houden ondernemers wakker

Ondernemers worstelen met heel wat uitdagingen en verantwoordelijkheden. Maar waar ze het meest van wakker liggen, zijn conflicten met diverse stakeholders: klanten, leveranciers, administraties, de fiscus ...Dat blijkt uit het jaarverslag van de Unizo Ondernemerslijn.
Lees meer

Djazagro, uw afspraak in Afrika

Djazagro, opgericht in 2003 in Algiers, is dé vakbeurs rond landbouwproductie. Als referentiebeurs is dit een onmisbare jaarlijkse ontmoetingsplaats, met een internationaal en wereldwijd aanbod, verdeeld over 5 sectoren: 'Proces & Verpakking'; 'Bakkerij & Banketbakkerij'; 'Voedingsproducten & Dranken'; 'Ingrediënten & Aromas' en 'Restauratie'.
Lees meer

Standaard: rvs tandwielkast

De levensmiddelen-, genotsmiddelen- en verpakkingsindustrie hebben regelmatig te maken met zware technische en hygiënische eisen aan machines en onderdelen. Het gebruik van roestvrij staal is daarom in vele gevallen geen luxe, maar een stringente eis. In dit artikel bespreken we de precieze specificaties van rvs reductoren en de mogelijkheden op het gebied van smering van de tandwielkast.
Lees meer

IP69K LED-verlichting voor F&B

De WLS27-serie heeft een onbreekbare, UV-bestendige polycarbonaat behuizing, zodat ze geschikt is voor het verlichten van machines en arbeidsplaatsen bij extreme omstandigheden binnen of buiten.
Lees meer

Multicolour Touch Buttons voor washdown

De nieuwe generatie Multicolour Touch Buttons zijn gemaakt uit FDA-conforme materialen en zijn geschikt voor wash-downapplicaties. Door de IP69K-behuizing kan geen vocht indringen en zijn de drukknoppen slijtage- en onderhoudsvrij.
Lees meer

'Alles-kunner' lasersensor voor veeleisende applicaties

De Q4X is een lasersensor voor afstandsgebaseerde applicaties. Deze 'alles-kunner' met een bereik tot 610 mm is geschikt voor veeleisende applicaties, zoals de detectie van veelkleurige reflecterende verpakkingen, transparante, metalen of zwarte voorwerpen.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Ledig uw vetafscheiders tijdig, maar ook niet te vaak

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be