10 januari 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Beste lezer,
Het verpompen van levensmiddelen is sterk afhankelijk van het product dat getransporteerd moet worden. De bepalende waarde bij de pompkeuze is de dynamische viscositeit, maar daarnaast zijn er nog heel wat parameters die het rendement of de reinigbaarheid
van een pomp bepalen. We verklaren die allemaal voor u in ons nieuwste dossierartikel.
Veel leesplezier!

Nieuws uit de sector
Machinebouwer IMA krijgt nieuwe eigenaars
Lenze breidt Raad van Bestuur uit
Meer nieuwsberichten

Nieuwe pompen voor u gespot
Zes nieuwe afmetingen voor Nemo-pompen
Bornemann spindelpomp voor zachte behandeling van kwetsbare producten
Meer nieuwe producten

Beschadigingsvrij en efficiënt verpompen

Bij het verpompen van producten in de voedingsindustrie is er een tendens naar grotere uitvoeringen, meer te verpompen volume en minder productbeschadiging. De pompen moeten natuurlijk steeds optimaal reinigbaar zijn, maar ook het rendement moet zo hoog mogelijk liggen. Daarbij speelt een waaier aan factoren.
Lees meer

Productie pluimveeslachterij gemaximaliseerd

Drie Flex Graders van Ishida - ondersteund door Sentinel, het onlangs gelanceerde geavanceerde remote monitoringsysteem van het bedrijf - hebben geholpen om de nauwkeurigheid en efficiëntie bij de Nederlandse pluimveeslachterij Van Miert op te krikken.
Lees meer

Uitreiking Factory of the Future Awards 2018

Industrie 4.0 wordt ook in België realiteit. Bent u benieuwd welke productiebedrijven vandaag al het voortouw nemen? Met welke visie zij de toekomst tegemoet treden? Hoe ze die visie naar een concreet transformatietraject vertalen en welke resultaten dat oplevert? Kom dan op 6 februari naar de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Lees meer

Greenyard Foods werkt samen met beloftevolle start-up

De Belgische start-up Alberts ontwikkelde een smoothie-automaat waarmee het bedrijf onze gezondheid wil revolutioneren. Op de Food Innovation Europe Awards 2017 sleepten de jonge ondernemers hiervoor in december de prijs voor Future of Nutrition in de wacht.
Lees meer

Opleiding over mogelijkheden en uitdagingen van bioplastics

Pack4Food organiseert op donderdagnamiddag 8 februari een opleiding rond het gebruik van bioplastics als verpakking voor levensmiddelen. De opleiding vindt plaats in Gent en geeft u in een halve dag inzicht in de mogelijkheden, uitdagingen en trends bij bioplastics.
Lees meer

Brouwerij Roman vernieuwt CIP-installatie

Brouwerij Roman in Oudenaarde brouwt jaarlijks 97.000 hectoliter bier en 25.000 hectoliter limonade. Recent werd de CIP-installatie vernieuwd en uitgebreid en werd er in de productieruimte plaats gemaakt voor extra heldere biertanks..
Lees meer

HDW-certificaat voor Packo Inox

De mobiele CIP van Packo Inox bestond al uit componenten die beantwoorden aan hoge hygiënische eisen. Nu gaat het Zedelgemse bedrijf nog een stapje verder met 's werelds eerste HDW (Hygienic Design Weihenstephan)-gekeurde mobiele CIP-installatie.
Lees meer

'Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!'

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Klasse 0 olievrije perslucht is vereist als de perslucht in contact komt met de voedingsmiddelen. Dat wordt vaak over het hoofd gezien.
Lees meer

Mis SIAL Paris niet!

Mis SIAL Parijs, van 21 tot 25 oktober, niet. Bijna 105 landen zullen hun producten en innovaties presenteren aan 160.000 professionele bezoekers van over de hele wereld. Maak nu een afspraak met 's werelds grootste voedingsgemeenschap en word exposant.
Lees meer

Schrijf u in voor DJAZAGRO

De voedingsindustrie in Algerije is de tweede grootste industrie van het land, met 17.000 bedrijven voor 140.000 actieven. Word exposant op de volgende beurseditie van DJZAZAGRO, die van 9 tot en met 12 april plaatsvindt.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Beschadigingsvrij en efficiënt verpompen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be