24 januari 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE VOEDINGSVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxUitdagingen in het verpakkingsproces

Traceerbaarheid, personalisatie, flexibiliteit, efficiëntie, duurzaamheid … Het zijn slechts enkele van de vele uitdagingen waarmee voedingsproducenten momenteel geconfronteerd worden. Machinebouwers van hun kant willen hen hierbij helpen. De nieuwste print & apply-printers dragen het Industrie 4.0-label en bij JBT FoodTech kreeg deze afvulmachine een redesign, wat de gebruikers telkens vele voordelen oplevert. En heeft u al eens aan het gebruik van bioplastics gedacht?

Wouter Verheecke
Bladmanager

Digitalisering bij print & apply

Voor verpakkingen moeten er tegenwoordig twee uitdagingen gerealiseerd worden: traceerbaarheid door de hele keten en gepersonaliseerde producten. Digitalisering maakt dit mogelijk.
Volledig artikel lezen

Opleiding bioplastics

Pack4Food organiseert op donderdagnamiddag 8 februari een opleiding rond het gebruik van bioplastics als verpakking voor levensmiddelen.
Lees meer

Volledig artikel over bioplastics lezen

Afvulmachine JBT herontworpen

Producenten in de voedingsindustrie moeten kwaliteitsvolle en voedselveilige producten afleveren tegen een zo laag mogelijke kost. Als fabrikant van vul-, sluit- en sterilisatiemachines probeert JBT hen zo goed mogelijk bij te staan bij deze uitdagingen.
Volledig artikel lezen

Vroeg detecteren van smeerproblemen

Olie is binnen de hydrauliek te beschouwen als 'het bloed' van het systeem. Om deze reden is het niet vreemd dat hydraulische olie regelmatig wordt nagekeken op de kwaliteit.
Volledig artikel lezen

Food & Machinery Safety Event

Wilt u inzicht in het spanningsveld tussen voedselveiligheid en machineveiligheid? Pilz Nederland en Pilz België hebben hun krachten gebundeld en organiseren een uniek event in een inspirerende omgeving. Op 8 februari bent u van harte welkom bij Acta vzw voor een interessant seminar met diverse workshops.
Lees meer

Mis SIAL China 2018 niet!

Mis SIAL China, van 16 tot 18 mei 2018, in het Shanghai New International Expo Centre, niet. Voor deze 19e editie blijven de sectoren zuivel, vleeswaren, wijn en dranken vier van de groeisectoren op de beurs en in China.
Lees meer

'Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!'

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Of het nu gaat om het reinigen van verpakkingen, het vullen van dranken of het sorteren van slablaadjes, perslucht verzekert overal gestroomlijnde processen.
Lees meer

Veilingen Industrial Auctions in februari

Met ruime kennis in huis van de machines, een uitgebreid netwerk in de industrie en wekelijkse veilingen, kan Industrial Auctions gezien worden als dé specialist in de organisatie van online veilingen in de voedings- en drankenindustrie. In februari staan opnieuw interessante veilingen op de agenda.
Lees meer

Nieuwe key account manager bij DIGI

Om de contacten met de klanten te optimaliseren, heeft DIGI Björn Thys benoemd als key account manager. Thys zal zich concentreren op de grote accounts die op het gebied van R&D en service een proactief en persoonlijk beleid vragen.
Lees meer

http://foodprocess.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Digitalisering verhoogt traceerbaarheid en personalisatie

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be