Online magazines

25 november 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

controleER UW eindproducten
Het garanderen van de kwaliteit en voedselveiligheid van uw eindproducten vereist bepaalde detectie- en sorteermechanismen langsheen de productielijn. Vanzelfsprekend moeten die controlesystemen niet enkel een sluitende controle opleveren, maar dat bovendien op een zo efficiënt mogelijke manier. De machines moeten enerzijds het risico op recalls de kop indrukken, maar anderzijds wordt er telkens gestreefd naar een minimum aan onterecht uitgeworpen producten.

Wouter Verheecke
Bladmanager
In vele gevallen is naast een controle op procesniveau (aanwezigheid van productvreemde bestanddelen) ook een controle op productniveau wenselijk. Moeten enkel metalen gedetecteerd worden, dan volstaat een metaaldetector.
Wie een vergaande productcontrole wil – op vreemde bestanddelen, maar ook op tekorten, beschadigingen of verkeerde positioneringen – kan een röntgendetector inbouwen op het einde van zijn productielijn.
Visie-inspectiesystemen helpen voorkomen dat verkeerd geëtiketteerde producten, ondichte verpakkingen of producten met onleesbare barcodes in het schap komen. Ook kunnen ze als aanvulling op metaal- of X-raydetectoren instaan voor productcontroles.
Fevia, Comeos en UBA lanceren de Belgian Pledge 3.0: een vernieuwd engagement met verstrengde voedingskundige criteria om te mogen adverteren naar kinderen, een uitbreiding naar online influencers en een test met een klachtensysteem.
Bent u het ook beu om debietmeetinstrumenten te verzenden naar off-site labs om ze te laten testen en kalibreren? Dan denken we voornamelijk aan de tijdsinvestering, en het risico dat dit met zich meebrengt.
Jimmy Carvers, ERP-specialist bij Thinkme ICT, stelt vast dat kmo’s in volle groei eerder investeren in hun productieapparaat dan in de administratieve kant van hun onderneming. “Ten onrechte. Hard- en software zijn zeker even waardevol als het op de return aankomt”, stelt hij.
Flanders’ FOOD, de speerpuntcluster van de Vlaamse voedingsindustrie, vierde eind oktober haar 15-jarig bestaan. Gezien de geldende coronamaatregelen kon er geen groot feest plaatsvinden en werd er overschakeld op een online event.
De ASCOTM Serie 551 van Emerson is een serie compacte magneetventielen die ideaal zijn voor het regelen van lucht of inert gas in uitdagende omgevingen tot -40°C in FOOD & BEVERAGE toepassingen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.