Online magazines

01 juli 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

POMPEN in de VOEDINGSindustrie
Pompen voor voedingstoepassingen moeten hygiënisch ontworpen zijn en zich vlot laten reinigen en onderhouden, met het oog op minimale stilstanden. Maar wat maakt nu juist dat een pomp hygiënisch ontworpen is en dus geschikt is voor gebruik in de voedingsindustrie?

Wouter Verheecke
Bladmanager
Pompen voor voedingstoepassingen moeten hygiënisch ontworpen zijn en zich vlot laten reinigen en onderhouden. Even belangrijk is dat de pomp is afgestemd op het product. Welke zijn de gangbare pomptypes en wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten?
Vijf plakjes salami op een pizza leggen met een grote machine? Dit moest simpeler. Het idee van de cobot was geboren, in 2005. Inmiddels heeft marktleider Universal Robots al meer dan 1.000 installaties in de Benelux en meer dan 44.000 wereldwijd geinstalleerd.
Als fabrikant van schakel-, netwerk-, en serverbehuizingen voor voedselverwerkingsbedrijven, draagt Rittal voedselveiligheid hoog in het vaandel. De exponent hiervan is de Rittal Hygienic Design-reeks met een optimaal hygiënisch ontwerp, ontwikkeld voor een gebruiksvriendelijke reiniging en een hogere (kosten)efficiëntie.
Fenavian, de Belgische federatie van de vleesverwerkende industrie, en UNIZO maken bekend dat zij een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De sectorfederatie vertegenwoordigt zo’n 180 KMO’s en is dé representatieve werkgeversorganisatie in een sector die zo’n 6.000 mensen te werkt stelt.
De begroting is ontspoord. Pre-corona bedroeg het begrotingstekort reeds 10 miljard euro. Toekomstige regeringen zullen dus fors moeten belasten en besparen. Vul deze korte survey in en druk zo je stempel op het beleid van de toekomstige regering.
In Duitsland werden besmettingen van het coronavirus geconstateerd bij werknemers van slachthuizen. Het FAVV meldt dat er op dit moment geen problemen zijn vastgesteld in Belgische slachthuizen. Het Voedselagentschap wijst wel op de verantwoordelijkheden van de slachthuizen en de medewerkers.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.