Online magazines

21 augustus 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

Online versie bekijken
TRENDS BIJ labels en VERPAKKINGEN
Zeker op het vlak van de recycleerbaarheid van verpakkingen staat de voedingssector voor grote uitdagingen. Maar ook in het kader van authenticiteit, traceerbaarheid, transport en marketing is het belangrijk om met de nieuwste trends mee te zijn. We zetten enkele nieuwigheden op een rijtje!

Wouter Verheecke
Bladmanager
Terwijl de functie van etiketten vroeger voornamelijk beperkt bleef tot de vermelding van de wettelijk verplichte informatie, gebruiken voedingsproducenten ze tegenwoordig ook om uit te pakken met extra informatie, zoals tips en recepten, promotionele acties, wedstrijden …
Naast de transportuitstoot, staan ook de verpakkingen en de voedselverspillingen ter discussie in de huidige duurzaamheidsdebatten. Net op deze punten proberen de R&D-afdelingen verbeteringen door te voeren, en dit zowel bij de materiaal- als de machinefabrikanten.
Voor de voedingsmiddelenindustrie is de mate van afdichting en reinigbaarheid van componenten erg belangrijk. Daarom heeft ook Euchner de laatste jaren steeds meer componenten op de markt gebracht die aan deze eisen voldoen.
Circulariteit, convenience en Internet of Things zijn vandaag de codewoorden die de verpakkingswereld typeren. Wie als voedingsproducent binnenkort niet voor verrassingen wil komen te staan, doet er best aan zijn verpakkingen nu al onder de loep te nemen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.