Online magazines

07 januari 2021 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

Online versie bekijken
De meest gelezen artikels van 2020
Een nieuw jaar is de ideale gelegenheid om plannen te lanceren en doelen scherp te stellen, maar ook om even terug te blikken. Onze goede voornemens voor 2021 zijn alvast duidelijk, afgaand op onderstaand lijstje met de meest gelezen artikels van het voorbije jaar: u nog meer actuele info, spraakmakende interviews en waardevolle dossierartikels aanbieden! Veel leesplezier! 

Wouter Verheecke
Bladmanager
Zelfs na de reiniging en desinfectie kunnen voedingsresten achterblijven op installaties, met een gekend gevolg: vervuiling van het oppervlak (fouling) en een ideale voedingsbodem voor biofilm­vorming. Nanocoatings zouden hierbij een groot voordeel kunnen bieden.
Het cornavirus op zich staat los van voedselveiligheid, maar de maatregelen hebben natuurlijk wel gevolgen in de voedingsmiddelenindustrie. Nieuwe procedures worden geïmplementeerd en nieuwe zaken geïnstalleerd.
Uit de nieuwe cijfers van FAO bleek afgelopen zomer dat de wereldwijde productie van vlees voor het tweede jaar op rij licht daalt. Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev, ziet vooral heil in een betere voorlichting om het tij te doen keren.
Vacuümkoelen zorgt ervoor dat producten met een groot oppervlak in verhouding tot hun gewicht snel, effectief en energiezuinig kunnen worden gekoeld. Eenmaal voorgekoeld, kunnen de producten veilig worden opgeslagen in de koelcel.
Reinigingsmiddelen wijzigen de fysisch-chemische eigenschappen van water, zodat de reinigingsvloeistof beter kan binnendringen in het vuil, om dit dan los te maken en mee te sleuren. Voor een efficiënte reiniging moet het juiste reinigingsmiddel gekozen worden. Een leidraad!
Hygiënisch design is een belangrijke eis van de voedingsindustrie. De Schmersal Groep biedt voor deze sector een specifiek gamma van bedieningselementen en -systemen voor hygiënegevoelige omgevingen. De NBGLC opbouwbehuizing in edelstaal is nieuw in dit gamma.
Net voor het jaareinde bereikten de EU en het VK dan toch een handelsakkoord zonder tarieven en quota. Voor de Belgische voedingsindustrie is dit akkoord goed nieuws. Fevia benadrukt evenwel dat de impact van de uittrede desondanks groot blijft.
Maak kennis met de Renault Trucks Master, een bedrijfsvoertuig ontwikkeld door professionals voor professionals. Beschikbaar in bestelwagen, chassiscabine en platformcabine, is de Master in alle uitvoeringen verkrijgbaar.
Het nieuwe loopbaanfonds kwam er geen moment te vroeg. Maar we moeten verder durven kijken en alvast nadenken over het werk en de werknemers van de toekomst. Heeft u bijvoorbeeld al eens aan een STEM-workshop in uw bedrijf gedacht?
De nieuwe Daily is de perfecte partner voor de bouw, met zijn sterke chassis, unieke laadvermogen en brandstofefficiëntie. Door zijn veelzijdigheid vindt u altijd een model op maat. *Nu aan ongelooflijk interessante voorwaarden.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.