Online magazines

20 mei 2021 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

MEER DAN ECONOMISCHE MOTIEVEN
"Water kost geld. Bovenop de waterprijs komen heffingen, de kosten voor oppompen, zuivering enz. Dus hoe meer water een bedrijf hergebruikt, hoe minder vers water het moet binnenhalen, en dus hoe lager de bijhorende kosten zullen zijn", zegt Liesje De Schamphelaire, Environmental Affairs & Energy Advisor bij Fevia. Er zijn echter nog meer voordelen te bedenken waarom een voedingsbedrijf aan waterhergebruik zou doen.

Wouter Verheecke
Bladmanager
 
Fevia Vlaanderen ontwikkelde samen met enkele partners een brochure en een uitgebreide leidraad met tips rond waterhergebruik. Die bieden voor voedingsbedrijven een handig instrument bij het doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen.
Een schone productieomgeving is de eerste stap in voedselveiligheid. Het ultieme doel is om veilig voedsel te produceren voor de consument en dit dient dan ook altijd op de voorgrond te staan wanneer er beslissingen worden genomen op het gebied van hygienisch ontwerp of reiniging.
Agidens verwelkomt Jeff Krbec als nieuwe General Manager voor zijn Food, Beverage & Fine Chemicals divisie. Hij gaat de uitdaging aan om de divisie verder te begeleiden naar marktuitbreiding en groei.
Pompen voor voedingstoepassingen moeten hygiënisch ontworpen zijn en zich vlot laten reinigen en onderhouden. Even belangrijk is dat de pomp is afgestemd op het product. Welke zijn de gangbare pomptypes voor de voedingsindustrie en wat zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.