Online magazines

09 september 2021 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

 
BIER IN BLIK OF FLES?
Bier in blik biedt voordelen op het vlak van marketing, bewaring en ecologie, terwijl hier geen grote nadelen tegenover staan. Het verhaal is echter niet zo zwart-wit en er moet aan een resem randvoorwaarden worden voldaan opdat het potentieel van blik ten volle benut wordt. "Toch is dit aandeel groeiende ten koste van de eenmalig gebruikte glazen flessen", zeggen bierexperts Gert De Rouck en Jos Oostendorp.

Wouter Verheecke
Bladmanager
Steeds meer (speciaal)bieren van Belgische brouwerijen worden in blik verpakt. Dit biedt extra marketingkansen en zou ook ecologische voordelen hebben, terwijl er geen grote nadelen tegenover staan voor het bier zelf. De perceptie van de consument blijkt de grootste drempel om van flessen op blikken over te schakelen.
Van 26 tot en met 29 september vindt de nieuwe editie van Meat Expo plaats in Kortrijk Xpo. Het is hét vakevenement voor slager, traiteurs en algemeen voor de gehele vleessector. Gelijktijdig vinden in Kortrijk Xpo ook de slagersbeurs Meat Expo en de delicatessenbeurs Taste of Tavola plaats.
Vlaamse ministers Crevits en Weyts lanceren in samenwerking met essenscia vlaanderen een vernieuwend onderwijsconcept voor impactvol STEM-onderwijs. Vakmensen uit chemie- en farmasector die hun job combineren met deeltijds lesgeven.
Dit voorjaar won Danone Rotselaar de Factory of the Future-award. "Wij blijven investeren in onze mensen, duurzaamheid, innovatie en digitalisering, en hopen zo ook andere bedrijven in ons land te inspireren om ons voorbeeld te volgen", zegt directeur Jurgen Berckmans.
Alpro blijft nieuwe initiatieven lanceren om de groei binnen haar duurzaamheidsstrategie waar te maken. De waterhergebruikinstallatie in Wevelgem is hier een sprekend voorbeeld van.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.