Online magazines

16 september 2021 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

 
PILOOTHALLEN om innovatie te versnellen
VEG-i-TEC is een gloednieuw onderzoeks- en expertisecentrum voor de aardappel- en groenteverwerkende industrie, op de UGent-campus in Kortrijk. Het stelt als 'living lab' proefinstallaties ter beschikking voor toegepast onderzoek, training en demonstraties. "Met onze piloothallen willen we de integratie van nieuwe technologieën versnellen", zegt projectleider Imca Sampers. Zij gaf ons alvast een rondleiding.

Wouter Verheecke
Bladmanager
In Kortrijk is VEG-i-TEC geopend, een gloednieuw onderzoeks- en expertisecentrum voor de aardappel- en groenteverwerkende industrie. Het stelt als 'living lab' proefinstallaties ter beschikking voor toegepast onderzoek, training en demonstraties.
Bij een industrievloer denkt men eerst aan de eisen waaraan de vloer moet voldoen, zoals bestand zijn tegen hitte, chemicaliën, schokken ... en primeert functionaliteit boven esthetiek. Soms is de uitstraling van een industrievloer net zo belangrijk, maar functionaliteit en esthetiek gaan vaak niet samen.
Op donderdag 7 oktober 2021 vindt de zesde editie van de ABISS-summit plaats in Kortrijk Xpo. Organisatoren Karl D'Haveloose en Sven Mollie van Industrial Fairs vertellen waaraan we ons mogen verwachten.
De luchtvochtigheidssensor van ifm biedt transparantie en veiligheid voor elektrische installaties en gevoelige productieprocessen. Bevestigingen voor wand- of DIN-railmontage en een standaard M12-connector garanderen een snelle en foutloze installatie.
Bij CROSSCALL zijn producten gemaakt om lang mee te gaan. Mobiele telefoons, smartphones en tablets die de waarden van het merk op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatie belichamen.
Voor elk beroep is er een Ford. Geniet tijdens de maand september uitzonderlijk van 0,49%* financiële renting op alle Ford bedrijfswagens. *Aanbieding onderworpen aan voorwaarden. Brandstofverbruik: 2,9-13,3L/100 KM. CO₂ 66-348G/KM. (WLTP)
De afgelopen jaren groeide de vraag naar bier wereldwijd. Heel wat nieuwe brouwerijen zagen het licht, maar tegelijk hebben talloze bestaande brouwerijen hun installaties uitgebreid om aan de verhoogde vraag naar bier te kunnen voldoen, zo ook in België.
Kiezen voor 100% elektrische heftrucks en toch de kracht van hun thermische tegenhangers verkrijgen? De Linde X-reeks bestaat uit de krachtigste elektrische heftrucks op de markt, die door hun milieuvriendelijkheid ideaal zijn voor de voedingssector.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.