‘Hoe maakt u uw voedingsbedrijf futureproof?’ Dat was de centrale vraag tijdens het allereerste Food Process seminar, dat plaatsvond in het Bierkasteel in Izegem. Bekijk ons sfeerverslag, download de presentaties en herbekijk ook het debat met de managers van voorbeeldfabrieken.
Dat was de centrale vraag tijdens het allereerste Food Process seminar, dat plaatsvond in het Bierkasteel in Izegem. Tijdens een brouwerijbezoek, lezingen en een debat konden de bezoekers volop kennis en inspiratie opdoen.
Een ‘futureproof’ voedingsbedrijf werkt energiezuinig. Fevia Vlaanderen lanceerde daarom het EFES (Easy Food Energy Savers) proefproject, waardoor kmo's gratis een beroep kunnen doen op een ‘ontzorger’. Benieuwd naar de aanbevelingen en resultaten?
Rittal ontwikkelde een Hygienic Design-lijn van haar schakelkasten. Dit voor toepassing in de voedingsindustrie, waar de kasten regelmatig gereinigd en ontsmet worden met water en chemicaliën. Bekijk de videocase met Cabli en Eltes.
De nieuwe ‘guideline 44’ van EHEDG is een hulpmiddel voor al wie betrokken is bij het ontwerp, de bouw of verbouwing en het onderhoud van voedselproductiefaciliteiten, klaar voor de toekomst.
Maar liefst 70% van de positieve listeria-tests wordt na het reinigen en ontsmetten in de afwateringssystemen teruggevonden. Bovendien is de afwatering dikwijls een bron van herbesmetting, in het geval van een ondermaats hygiënisch design. ACO weet raad!
Welke arbeidsorganisatie is nodig om mensen meer werkgoesting en eigenaarschap te geven, meer betrokken te maken, hun talenten meer tot ontplooiing te laten komen en hen zo goed mogelijk te laten samenwerken?
Als we bedrijven klaar willen maken voor de toekomst, zullen we ook loopbanen ‘futureproof’ moeten maken. De sector wil voedingsbedrijven en hun werknemers hierin bijstaan via een nieuw loopbaanfonds bij Alimento.
Op het Food Process seminar hadden we het over drie thema's: duurzaamheid, technologie en mensen. In een debat deelden twee managers van vooruitstrevende voedingsfabrieken hun eigen uitdagingen en aanpak rond deze onderwerpen.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.