Online magazines

30 april 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

Online versie bekijken
Economische schade beperken

Volgens onze bevragingen blijven veel voedingsbedrijven aan de slag, maar verwachten ze een aanzienlijk omzetverlies. Hoewel deze economische impact lager is dan in andere industriële sectoren, is die volgens Fevia wel degelijk zwaar. De sectorfederatie wil dan ook mee werk maken van een stappenplan om een economische doorstart mogelijk te maken.


Wouter Verheecke
Bladmanager
Ondanks de hoge, onafgebroken activiteitsgraad tijdens de lockdown verwachten industriebedrijven dat hun omzet sterk zal dalen.
Een nieuwe enquête van Fevia toont aan dat bijna 80% van de voedingsbedrijven hun omzet zien dalen. De federatie pleit ervoor om nu algemeen werk te maken van de ‘anderhalvemetereconomie’ en daarbij zowel binnenlandse consumptie als export te stimuleren.
In de voedingssector zijn voedselveiligheid en het vertrouwen van klanten nauw met elkaar verweven. Eén incident is voldoende om de loyaliteit van klanten te schaden. Elk detail in de voedingsindustrie doet ertoe, en het begint bij de vloer.
Wie denkt aan reinigen, denkt daar vrijwel automatisch een detergentenoplossing bij. In sommige gevallen is echter een droge reiniging aanbevolen, die bovendien grote voordelen kan hebben ten opzichte van de natte variant.
Weet u het niveau van uw silo? Loopt uw silo wel eens over of bent u wel eens verrast doordat uw silo geheel leeg was? Met bijgaand uniek voorstel behoort dit tot het verleden.
Flanders Make presenteert drie nieuwe oplossingen waarmee bedrijven hun medewerkers en bezoekers kunnen beschermen tegen COVID-19-besmetting. Het gaat om één toestel dat de lichaamstemperatuur screent en twee systemen die helpen om minstens 1,5 m afstand te bewaren.
Food-grade, food-plant, NSF-gecertificeerd, BRC-gecertificeerd, ISO 21469 ... De lijst met smeermiddeltermen lijkt maar door te gaan en proberen de terminologie, normen en best practices voor het smeren van machines toe te passen, kan zwaar doorwegen voor de maintenance managers.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.