"Vorig jaar was een recordjaar voor de Belgische voedingsindustrie, maar het contrast met de eerste helft van dit jaar kan niet groter zijn", zei Fevia CEO Bart Buysse tijdens een onlinepersconferentie. De coronacrisis leidt tot een gemiddelde omzetdaling van 30% bij onze voedingsbedrijven. Toch ziet de sectorfederatie potentieel voor economisch herstel, al zal er daarvoor steun nodig zijn van de regeringen.
Bij de traditionele bekendmaking van de economische cijfers van het voorafgaande jaar, blikte Fevia nu ineens ook vooruit op 2020 en 2021. "De coronacrisis treft onze sector zwaar. We vragen steun om de verkoop op de binnenlandse markt aan te trekken, de internationale handel te versterken en te blijven investeren in de medewerkers."
Omdat alle beurzen uitgesteld werden kozen wij bij Prefamac voor een virtueel beursbezoek. Je kan alle machines 360° bekijken en een prijsvraag sturen. Voor de machines die je niet kan terugvinden kom je best op bezoek of via www.prefamac.com
In tijden van overproductie kunnen komkommers quasi zuurstofloos worden geperst. Het daarna geconcentreerde sap heeft volgens ILVO-voedingsonderzoekers potentieel als gezonde, frisse smaakbrenger in commerciële zomerdrankjes.
De moderne, zware bestelwagen evolueerde tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren. Het gediversifieerde, op specifieke individualisering en daardoor ook modulair gestructureerde marktaanbod vraagt bijgevolg toelichting.
Bij het Beauvoords Bakhuis in Veurne investeerde men vorig jaar in een diepvriesstockage en plant men nu nog een extra proceslijn in te bouwen. "Bij die uitbreidingen en de innovaties houden we stevig vast aan onze waarden. Ik moet een goed gevoel overhouden aan elke beslissing die ik neem”, stelt CEO Karen Pauwelyn.
Van half april tot half mei voerde het FAVV grenscontroles uit op het vervoer van voedingsmiddelen. Bij 18% van de gecontroleerde voertuigen werden een of meerdere inbreuken vastgesteld.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.