- 18 juni 2020
- Door Wouter Verheecke
Nieuwe DNA-databank om fraude bij vis te achterhalen
ILVO heeft een interessante analysetool ontwikkeld die authenticiteitscontroles op bepaalde visproducten correcter en makkelijker maakt. Die maakt gebruik van een gespecialiseerde databank met DNA-profielen van meerdere commerciële zeevissoorten, die is opgebouwd binnen het internationale wetenschappelijk project SEAFOODTOMORROW. “Zelfs wanneer de tong of kabeljauw verwerkt is tot filet of tot brokjes in een visschotel, kunnen we via de zogenaamde DNA-barcoding techniek de identiteit van de oorspronkelijke vis bepalen”, zegt onderzoeker Dumas Deconinck.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.