Christeyns neemt Betelgeux over

Stap in geografische expansie in Latijns-Amerika

De internationale detergentengroep Christeyns breidt haar activiteiten in Spanje en Portugal verder uit met de overname van Betelgeux, de Spaanse producent van hygiëne-producten voor de voedings-, cosmetische en farmaceutische industrie.
Christeyns bouwde als specialist in reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsindustrie reeds een stevige reputatie op in Europa. Met de overname van Betelgeux versterkt Christeyns haar positie in deze markt, en wordt ook een stap voorwaarts gezet in de geografische expansie naar Latijns-Amerika.
Betelgeux SL werd opgericht in Ador (Valencia) in 1986 en produceert ondertussen meer dan 5 miljoen kg industriële reinigings- en ontsmettingsmiddelen. In Spanje en via dochterbedrijven in Portugal en Chili wordt een geconsolideerde omzet gerealiseerd van ruim 8,5 miljoen euro. Gedurende de laatste jaren werkten Christeyns en Betelgeux reeds nauw samen op de markt van voedingshygiëne. Deze samenwerking leidde tot een vruchtbare vertrouwensrelatie tussen beide bedrijven.
Alain Bostoen, eigenaar van Christeyns: ‘Met hun producten van topkwaliteit, innovatieve concepten en goed opgeleide mensen vormt Betelgeux een perfecte aanvulling voor onze eigen Christeyns Food Hygiene afdeling. We verwelkomen Betelgeux’ voltallige personeel, 50 medewerkers, bij de Christeyns familie. Dankzij hun professionele knowhow, marktkennis, reputatie en productportfolio zullen zij ons helpen om onze activiteiten verder uit te breiden en de strategie van Christeyns verder vorm geven.’
Begin 2018 start Christeyns met de uitbreiding van de productiefaciliteiten in Ador, waardoor het mogelijk wordt om op termijn de productiecapaciteit te verdubbelen. Zodra de werken voltooid zijn, zal vanuit de nieuwe gebouwen het strategisch management van Christeyns Food Hygiene voor het Iberisch schiereiland en Latijns-Amerika worden gecentraliseerd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.