Fevia verschilt van mening met Recover

Aanpak duurzamer verpakkingsbeleid

Recover, een consortium van 11 Vlaamse intercommunales en de stad Antwerpen, kondigt zijn aanbevelingen aan voor een vernieuwd verpakkingsbeleid in Vlaanderen. Fevia Vlaanderen deelt hun ambitie, maar wil dit behalen door samen verder te bouwen op een kostenefficiënte aanpak op maat van Vlaanderen.
“We kunnen ons terugvinden in heel wat van de aanbevelingen die Recover naar voor schuift, vooral omdat we hier zelf vandaag al actief aan meewerken. Over de uitwerking verschillen we wel van mening. Fevia Vlaanderen wil samen verder bouwen op de sterke punten van het huidige beleid en op de engagementen die we als verpakkende industrie met de Vlaamse Regering aangingen in juni 2018”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen.
De officiële statistieken tonen het duidelijk aan: Vlaanderen staat in Europa aan de top qua recyclagepercentages voor verpakkingen. Die goede cijfers behalen we volgens Fevia vooral dankzij een heel performant systeem dat het bedrijfsleven financiert via Fost Plus. Ook in de strijd tegen zwerfvuil nemen bedrijven hun verantwoordelijkheid. Zo betaalt de verpakkende industrie 9 miljoen euro per jaar voor de werking van De Mooimakers en hun acties. Fevia Vlaanderen erkent dat de Vlaamse voedingsindustrie nog betere resultaten kan behalen, maar wil dit doen door verder te bouwen op het succesvolle systeem hier in Vlaanderen en door samen te werken met alle betrokken actoren.
Dat de voedingsindustrie verder wil gaan, bewees ze reeds in juni dit jaar. Samen met Comeos, Detic en Unizo presenteerde Fevia Vlaanderen aan de Vlaamse Regering een reeks concrete, bijkomende engagementen om de komende jaren nog betere resultaten te behalen. De federatie deelt daarbij met Recover de doelstelling om samen te evolueren naar een duurzamer verpakkingsbeheer in Vlaanderen, maar dan wel op de meest kostenefficiënte manier voor de maatschappij, rekening houdend met de specifieke context hier in Vlaanderen en met de bestaande inspanningen.
Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen, reikt vandaag dan ook de hand uit naar Recover: “Fevia Vlaanderen engageerde zich voor een duurzamer verpakkingsbeleid in Vlaanderen. Wij zitten graag rond de tafel met Recover en de andere actoren om samen de doelstellingen te realiseren. Samen moeten wij de beste oplossingen zoeken, voor het milieu en voor de maatschappij in haar geheel.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.