Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie  

Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie

Belgische start-up roostert als eerste koffie op zonne-energie Doel: 100% CO2-vrije koffieketen tegen 2050 Het roosteren van koffie stoot wereldwijd jaarlijks 15 miljoen ton CO2 uit, het equivalent van 5 miljard liter stookolie. Dat zette RAY & JULES, een start-up nabij Leuven, aan om een technologie te ontwikkelen die koffie roostert op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is drie keer energie-efficiënter dan traditionele branders en garandeert een smaak- en aroma-ontwikkeling van topkwaliteit. Met de unieke, schaalbare en gepatenteerde technologie wil de start-up koffieliefhebbers een milieubewust alternatief bieden. De Belgische ingenieurs van RAY & JULES ontwikkelden een slow-roasting machine rondom de boon. Ze roosteren continu en traag op lage temperatuur, met warme lucht die meerdere keren gerecirculeerd wordt. Daardoor behoudt de koffie zijn artisanale smaak met maar één derde van het energieverbruik van traditionele koffiebranders. Een slimme ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.