Fevia: "Belgische voedingsindustrie is voorloper in strijd tegen voedselverlies"

Bedrijven helpen consumenten om verspilling te vermijden

Voedingsbedrijven proberen waar ze dat kunnen consumenten te helpen om voedselverspilling tegen te gaan
Voedingsbedrijven proberen waar ze dat kunnen consumenten te helpen om voedselverspilling tegen te gaan

Consumentenorganisatie Test Aankoop legt in een persbericht de verantwoordelijkheid om oplossingen rond voedselverspilling bij de consument uit te werken nogal sterk bij de voedingsindustrie en de distributie, vindt Fevia. De federatie van de Belgische voedingsindustrie reageert daarom met een eigen persbericht, waarin ze benadrukt dat net de voedingsbedrijven al jaren actief voedselverlies tegengaan. "Ze doen dat zowel in de eigen productie als via ondersteuning van consumenten. Zo zorgden bedrijven voor kleinere porties en hersluitbare verpakkingen. In de voedingsproductie zelf gaat amper 1,5% verloren en worden niet-eetbare nevenstromen bijna volledig hergebruikt. Ten slotte zijn Belgische voedingsbedrijven één van de grootste schenkers van de Voedselbanken", klinkt het.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.