ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Voedingsmachines
    • Vleesverwerkingsmachines
    • Bakkerijmachines
    • Chocolademachines
    • Confiseriemachines
    • Machines voor dierenvoeding
    • Machines voor drankenverwerking
    • Machines voor granen & deegwaren
    • Machines voor groenten & fruit
    • Machines voor visverwerking
    • Machines voor zuivelverwerking
    • Kruidenmachines
    • Voedingsmachines
    • Patisseriemachines
  • chevron_right Reinigen en ontsmetten
  • chevron_right Packaging
  • chevron_right Goederenbehandeling
  • chevron_right Fabrieksinrichting
  • chevron_right Productcontrole
  • chevron_right Procescontrole
  • chevron_right Smeersystemen
  • chevron_right Diensten
Vleesverwerkingsmachines
  • Premium

Michael Gore, Febev: “Er is niks mis met het consumeren van vlees”

23/9/2020

Uit de nieuwe cijfers van FAO bleek afgelopen zomer dat de wereldwijde productie van vlees voor het tweede jaar op rij licht daalt. Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev, ziet vooral heil in een betere voorlichting om het tij te doen keren.

  • Premium

Waalse voedingsindustrie in volle bloei

5/2/2020

Met 1.569 bedrijven is de voedingsindustrie ook in Wallonië de grootste industriële werkgever en investeerder. Ondanks de goede cijfers die de sector kan voorleggen, kan ze niet op haar lauweren gaan rusten. We spraken met Guy Paternoster, voorzitter van Fevia Wallonie en Wagralim, over het heden en de toekomst van de Waalse voedingsindustrie.

  • Premium

IFFA viert zeventigste verjaardag

5/3/2019

De driejaarlijkse Duitse vakbeurs IFFA, 'Internationale Fleischer-Fachausstellung', mag dit jaar zeventig kaarsjes uitblazen. Het succes is te danken aan de strikte focus die de organisatie al die tijd aanhield: hier vind je louter machines voor vleesverwerking, weliswaar zowel voor slagers als voor industriële bedrijven. De beurs vindt plaats van 4 tot en met 9 mei 2019 in het Duitse Frankfurt am Main.

  • Premium

Dekeyzer-Ossaer, Koekelare

19/2/2018

Het Koekelaarse vleesbedrijf Dekeyzer-Ossaer werd begin februari uitgeroepen tot een van de vier nieuwe Factories of the Future. Iets wat ze volgens de bedrijfsleiding zelf vooral te danken hebben aan de hoge graad van innovatie en digitalisering.

  • Premium

Zoutman, Roeselare

29/11/2017

Zout is tot op heden een van de meest voorkomende mineralen op aarde en de ontginning ervan kan worden beschouwd als een van de oudste industrieën. “Die ontginning gebeurt nog altijd op de traditionele manier, maar we verwerken het zeezout in een ultramoderne fabriek tot we de gewenste korrelgrootte en kwaliteit bekomen", zegt Bert Lamote, COO van Zoutman. De Roeselaarse onderneming investeert fors met het oog op een verdere groei op de lange termijn.

  • Premium

Alpro, Wevelgem

29/11/2017

  • Premium

Veurne Snack Foods, Veurne

29/11/2017

  • Premium

Uit de bedrijven

29/11/2017

  • Premium

Quatra, Lokeren

10/11/2017

Vet ophalen en smelten om zo alle onzuiverheden eruit te kunnen halen: een smerige job? Daar denken ze anders over bij Quatra in Lokeren. Zij maakten werk van een efficiënt inzamelnetwerk en een voor deze industrie innoverend en arbeidsvriendelijk productieapparaat. “Een financiële win-win-situatie voor onszelf en voor de klanten, aan wie we ook een uitstekende service willen aanbieden", zegt zaakvoerder Pol Van Pollaert.

  • Premium

Greenyard Fresh Belgium, Sint-Katelijne-Waver

3/3/2017

Greenyard Fresh Belgium verwerkt en verpakt elke week 350 ton aan verse groenten en fruit. Het bedrijf investeerde recent in een aantal slimme maatregelen, waardoor nu jaarlijks 150.000 euro bespaard wordt op de energiefactuur.