- 05 februari 2020
- Door Els Jonckheere
- | 6 min. leestijd
WAALSE VOEDINGSINDUSTRIE IN VOLLE BLOEI
Veel opportuniteiten, maar ook veel uitdagingen
Met 1.569 bedrijven is de voedingsindustrie ook in Wallonië de grootste industriële werkgever en investeerder. Ondanks de goede cijfers die de sector kan voorleggen, kan ze niet op haar lauweren gaan rusten. Er moet aan de toekomst worden gedacht. En die zou wel eens in lokale productieketens kunnen liggen: met nieuwe grondstoffen inspelen op de trend naar meer plantaardige voeding. Daarnaast zijn er tal van uitdagingen waaraan de bedrijven het hoofd zullen moeten bieden. We spraken met Guy Paternoster, voorzitter van Fevia Wallonie en Wagralim, over het heden en de toekomst van de Waalse voedingsindustrie.
Dit is een plus artikel
Abonneer om dit artikel te lezen

FOODPROCESS ONLINE + PRINT ABONNEMENT
Word nu abonnee!
Krijg toegang tot onze online plusartikels en ontvang alle print magazines per post.
Gratis verder gaan?
Registreer en krijg gratis toegang tot 1 PLUS artikel/video
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u het online magazine. Het online magazine kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van het online magazine.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.
Reageer