Brugge krijgt Chocolate University

Een internationaal kenniscentrum voor chocolatiers

Het hoeft niet te verbazen dat de eerste Chocolate University van het land in Brugge in het leven geblazen wordt, Brugge is namelijk dé stad bij uitstek als het over chocolade gaat.
De Chocolate University wordt een internationaal kenniscentrum dat streeft naar het delen van kennis over trends en technieken binnen de chocoladewereld. Met meer dan 50 gepassioneerde en inventieve chocolatiers is de stad de uitgelezen plek voor het initiatief.
De Chocolate Univesity wordt gelanceerd door Syntra West op 28 mei 2018. Dat gebeurt in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade, Selmi en Cacaolab.
De eerste week zal bestaan uit een programma aan workshops, demos en ervaringen rond het thema ‘smaak’. Dominique Persoone (The Chocolate Line) komt uitleggen hoe innovatieve ideeën het best worden uitgewerkt. Stéphane Leroux (auteur van Bleu Chocolat) toont hoe chocoladestukjes tot stand komen en hoe je ze naar het hoogste niveau kan tillen. Michel Eyckerman (Belcolade) zal het hebben over problemen zoals suiker- en vetbloem en hoe deze te vermijden, en David Redon (Belcolade) zal de recentste afwerkingstrends en -technieken behandelen.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
08 september 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine