- 13 juni 2018
Vlaams zeewier veelbelovend in de verwerking
Vlaams zeewier veelbelovend in de verwerking Eerste proef wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken Vlaams suikerwier, een lokale zeewiersoort, lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als proef gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea. In dit project brengen de partners Sioen Industries (gespecialiseerd textiel), Colruyt Group, het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek ILVO, reder Brevisco en schelpdierspecialist Lobster Fish hun expertise samen. Met een reeks praktische experimenten onderzoeken zij de technische, economische en ecologische haalbaarheid van een lokale, geïntegreerde kweek van tegelijkertijd oesters, sint-jakobsvruchten én zeewieren. “Wij zien een belangrijke nutritionele en ecologische meerwaarde in zeewier. Binnen Value@sea draait het voor ons rond duurzame, lokaal geteelde en evenwichtige voeding. De ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.