Belgische voedingsindustrie mikt op economisch herstel

Ondanks omzetverlies van 4 miljard euro

"We moeten nu investeren in de voedingsindustrie om morgen weer met economisch herstel te kunnen aanknopen”, oppert Fevia voorzitter Jan Vander Stichele
"We moeten nu investeren in de voedingsindustrie om morgen weer met economisch herstel te kunnen aanknopen”, oppert Fevia-voorzitter Jan Vander Stichele

Uit een enquête die Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, in november bij haar leden uitvoerde, blijkt dat 3 op de 4 voedingsbedrijven vandaag getroffen zijn door de coronacrisis. Tijdens de tweede golf zien de voedingsbedrijven hun omzet met gemiddeld 9% dalen. Op jaarbasis betekent de lagere verkoop aan voornamelijk de horeca en de foodservice, in combinatie met verminderde export, een omzetverlies van bijna 4 miljard euro. Desondanks kan de voedingsindustrie volgens Fevia een motor zijn voor economisch herstel, mits ze daarvoor de broodnodige ondersteuning krijgt.

Meer weten over

PERSONEEL
Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.