BEST BESCHIKBARE TECHNIEKEN VOOR DESINFECTIE VAN WATER

Desinfecteren met chloor kan leiden tot toxisch chloraat

De pesticidewetgeving maakt dat de regels rond de aanwezigheid van chloraat in levensmiddelen strenger geworden zijn. Wie traditioneel opteert voor chloor om water te desinfecteren, zal met argusogen zijn concentratie moeten opvolgen. Chloraat is een bijproduct van chloor. Zeker wie zijn blik op afzetmarkten over de grenzen werpt, kan het best een nultolerantie nastreven en andere beschikbare technieken in overweging nemen. We geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden, met hun werkingsprincipes, troeven en mogelijke toepassingen.

WETTELIJK KADER

In de voedingsindustrie zijn er meestal verschillende types water voorhanden. Aan proceswater worden de minst zware eisen gesteld, aangezien dit niet noodzakelijk in rechtstreeks contact komt met het product. Denk bijvoorbeeld aan het water dat een brouwerij door zijn leiding laat passeren om eventueel resterende contaminaties weg te flushen. Daarnaast is er productwater, dat wel in rechtstreeks contact komt met de levensmiddelen en bijgevolg onder een strengere loep genomen wordt door de bevoegde instanties. Ten slotte is er ook nog drinkwater dat uit de kraan stroomt en dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de medewerkers.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.