Succesvol bestrijden van fouling en biofilmvorming

De troeven van nanocoatings in de voedingsindustrie

Na de productie, maar ook na de reiniging en desinfectie, kunnen voedingsresten achterblijven. Deze vervuiling van het oppervlak (fouling) kan leiden tot biofilmvorming
Na de productie, maar ook na de reiniging en desinfectie, kunnen voedingsresten achterblijven. Deze vervuiling van het oppervlak (fouling) kan leiden tot biofilmvorming

In de voedingsindustrie is het proper houden van de productielijnen en -omgeving een logische vereiste en bijgevolg een constante uitdaging. De controle van alle vervuilende bronnen is een dagelijkse inspanning om de kwaliteit en voedsel­veiligheid van de eindproducten te garanderen. Zelfs na de reiniging en desinfectie kunnen voedingsresten achterblijven op installaties, met een gekend gevolg: vervuiling van het oppervlak (fouling) en een ideale voedingsbodem voor biofilm­vorming. Nanocoatings zouden hierbij een groot voordeel kunnen bieden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.