
18/12/2025
Het SNAP-project ontwikkelt een revolutionaire technologie die industriële automatisatie duurzamer, efficiënter en betrouwbaarder maakt. Dankzij de combinatie van zelfhelende materialen en intelligente soft robotics ontstaan er vacuümgrijpers die ...

11/12/2025
Tetra Pak heeft Bioreactors.net overgenomen om hun portfolio voor fermentatie-expertise uit te breiden. Hierdoor kunnen zij nieuwe generaties bioreactoren ontwikkelen onder het Tetra Pak-merk. Dit zal zowel start-ups als gevestigde producenten helpen duurzaam op te schalen. De overname sluit aan bij Tetra Pak's bredere investeringen in New Food, waaronder het Tetra Pak® New Food Technology Development Centre in Karlshamn en de Biotech Heights-innovatiehub in Lund.

26/11/2025
Foodprocessors Leveranciersgids

14/8/2025
Snijden en proportioneren zijn binnen de voedingsindustrie veelal de cruciale eerste stappen van het productieproces. Fabrikanten zetten bij het ontwikkelen van nieuwe snijmachines dan ook in op precisie, flexibiliteit, capaciteit en ...

13/8/2025
Technologische ontwikkelingen zoals AI en IoT brengen meer efficiëntie en flexibiliteit in uw productielijn, maar brengen ook veiligheidsrisico’s met zich mee. De nieuwe machineverordening moet deze evoluties in veilige banen leiden.

18/6/2025
La Lorraine Bakery Group is met zijn concrete initiatieven een ambassadeur van ambitieus duurzaamheidsstreven en heeft duurzaamheid geïntegreerd in elke laag van zijn bedrijfsvoering.

24/4/2025
Een consortium van bedrijven, onder leiding van Van Wees Waalwijk, bouwde de Bin Pick Food Cell: een compacte, verplaatsbare en multifunctionele robotcel die eenvoudige en repetitieve handelingen zoals bin-picking en precisiedosering automatiseert.

5/3/2025
Zeven en filters zijn essentieel voor het controleren, aftoppen, fractioneren en ontstoffen van diverse voedingsmiddelen. Hierdoor ontstaat een constante productkwaliteit, met een soepele productieflow en minimale stilstand als gevolg.

13/11/2024
Voor de toelevering van verse vis is Gadus uit Nieuwpoort afhankelijk van veel externe factoren, terwijl retailers verwachten dat ze kort op de bal kunnen spelen om ook zogeheten 'promoactie-bestellingen' aan te kunnen.
30/10/2024
In de snel veranderende voedingsindustrie is de adoptie van artificiële intelligentie cruciaal om competitief te blijven. Het AI-PathFinderproject van Flanders' FOOD ondersteunt Vlaamse voedingsbedrijven bij het ontwikkelen van een AI-strategie.

30/10/2024
De visverwerkende industrie is een sector waar typisch nog veel handenarbeid aan te pas komt. De schaalvergroting, krapte op de arbeidsmarkt en de vooruitgang der technologie leiden er evenwel toe dat de automatisering ook hier steeds vaker haar intrede vindt.

30/10/2024
In dit artikel overlopen we enkele voorbeelden van voedingsmachines, en welke ontwikkelingen ze de laatste jaren hebben doorgemaakt. Hoge energieprijzen en het gebrek aan personeel maken efficiënte machines meer dan ooit een must.

24/10/2024
De Vlaamse voedingsindustrie staat voor de uitdaging om efficiënter om te gaan met haar nevenstromen en deze optimaal te valoriseren. Valorisatie biedt niet alleen mogelijkheden voor verduurzaming, maar ook voor het creëren van grotere winstmarges.

23/10/2024
Waarom wint private label aan populariteit? Het heeft te maken met een groter vertrouwen en nieuwe kansen, wat niet zo evident is in een wereld met heftige concurrentie. Retailers kunnen er voordelen uithalen, mits een effectief implementeren.

23/10/2024
Veel producenten hebben al lang hun weg gevonden naar private label, dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een opportuniteit en geweldig businessmodel. Het is niet alleen een winstgevend segment, maar geeft ook toegang tot nieuwe markten en consumenten.

10/10/2024
De voedingsindustrie staat voor de voortdurende uitdaging om processen efficiënter te maken, verspilling te reduceren en producten van constante kwaliteit te leveren. Kunstmatige intelligentie (AI) biedt hier tegenwoordig krachtige oplossingen voor.

8/7/2024
Wegen in lijn wordt toegepast om het debiet van een bepaalde productstroom te meten en eventueel bij te stellen. Zo kan er vanaf de aanvoer van grondstoffen tot en met het verpakken van de eindproducten een tussentijdse controle worden ingebouwd.

4/7/2024
Als producent kan je een nieuw en heel specifiek product maken voor een retailer die er dan zijn logo en label op zet. Het is een exclusieve overeenkomst. Dat huismerk concurreert stevig met het zogenaamde A-merk en is enorm in de opmars, vooral dan in Europa.

3/7/2024
Private labels of huismerken zijn essentieel geworden binnen de klassieke retail en hebben de A-merken doen verstommen met hun concurrentievermogen. In feite zijn ze min of meer gegroeid uit de witte producten of de white labels. Maar bestaan die nog?

3/6/2024
Onlangs organiseerde Flanders' FOOD een studiedag die zich richtte op het benutten van nevenstromen en het belang van samenwerking in de industrie. Met sessies en workshops bood het evenement de aanwezigen voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan.