ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Voedingsmachines
    • Vleesverwerkingsmachines
    • Bakkerijmachines
    • Chocolademachines
    • Confiseriemachines
    • Machines voor dierenvoeding
    • Machines voor drankenverwerking
    • Machines voor granen & deegwaren
    • Machines voor groenten & fruit
    • Machines voor visverwerking
    • Machines voor zuivelverwerking
    • Kruidenmachines
    • Voedingsmachines
    • Patisseriemachines
  • chevron_right Reinigen en ontsmetten
  • chevron_right Packaging
  • chevron_right Goederenbehandeling
  • chevron_right Fabrieksinrichting
  • chevron_right Productcontrole
  • chevron_right Procescontrole
  • chevron_right Smeersystemen
  • chevron_right Diensten
Voedingsmachines

Innovatief SNAP-project zet nieuwe standaard voor duurzame automatisatie

18/12/2025

Het SNAP-project ontwikkelt een revolutionaire technologie die industriële automatisatie duurzamer, efficiënter en betrouwbaarder maakt. Dankzij de combinatie van zelfhelende materialen en intelligente soft robotics ontstaan er vacuümgrijpers die ...

Bioreactors.net wordt onderdeel van Tetra Pak

11/12/2025

Tetra Pak heeft Bioreactors.net overgenomen om hun portfolio voor fermentatie-expertise uit te breiden. Hierdoor kunnen zij nieuwe generaties bioreactoren ontwikkelen onder het Tetra Pak-merk. Dit zal zowel start-ups als gevestigde producenten helpen duurzaam op te schalen. De overname sluit aan bij Tetra Pak's bredere investeringen in New Food, waaronder het Tetra Pak® New Food Technology Development Centre in Karlshamn en de Biotech Heights-innovatiehub in Lund.

Foodprocessors Leveranciersgids

26/11/2025

Foodprocessors Leveranciersgids

Gebruik snijmachine is letterlijk opereren op het snijvlak

14/8/2025

Snijden en proportioneren zijn binnen de voedingsindustrie veelal de cruciale eerste stappen van het productieproces. Fabrikanten zetten bij het ontwikkelen van nieuwe snijmachines dan ook in op precisie, flexibiliteit, capaciteit en ...

  • Premium

De impact van de machineverordening op uw productielijn

13/8/2025

Technologische ontwikkelingen zoals AI en IoT brengen meer efficiëntie en flexibiliteit in uw productielijn, maar brengen ook veiligheidsrisico’s met zich mee. De nieuwe machineverordening moet deze evoluties in veilige banen leiden.

  • Premium

Groene innovatie in de bakkerijsector

18/6/2025

La Lorraine Bakery Group is met zijn concrete initiatieven een ambassadeur van ambitieus duurzaamheidsstreven en heeft duurzaamheid geïntegreerd in elke laag van zijn bedrijfsvoering.

Grote stap in robotisering voedingsindustrie

24/4/2025

Een consortium van bedrijven, onder leiding van Van Wees Waalwijk, bouwde de Bin Pick Food Cell: een compacte, verplaatsbare en multifunctionele robotcel die eenvoudige en repetitieve handelingen zoals bin-picking en precisiedosering automatiseert.

Onmisbare schakels voor een zuivere voedingsverwerking

5/3/2025

Zeven en filters zijn essentieel voor het controleren, aftoppen, fractioneren en ontstoffen van diverse voedingsmiddelen. Hierdoor ontstaat een constante productkwaliteit, met een soepele productieflow en minimale stilstand als gevolg.

  • Premium

Gadus belevert grootste Belgische retailketens

13/11/2024

Voor de toelevering van verse vis is Gadus uit Nieuwpoort afhankelijk van veel externe factoren, terwijl retailers verwachten dat ze kort op de bal kunnen spelen om ook zogeheten 'promoactie-bestellingen' aan te kunnen.

  • Premium

Camera's en AI transformeren de voedingsindustrie

30/10/2024

In de snel veranderende voedingsindustrie is de adoptie van artificiële intelligentie cruciaal om competitief te blijven. Het AI-PathFinderproject van Flanders' FOOD ondersteunt Vlaamse voedingsbedrijven bij het ontwikkelen van een AI-strategie.

  • Premium

Visverwerking van kop tot staart

30/10/2024

De visverwerkende industrie is een sector waar typisch nog veel handenarbeid aan te pas komt. De schaalvergroting, krapte op de arbeidsmarkt en de vooruitgang der technologie leiden er evenwel toe dat de automatisering ook hier steeds vaker haar intrede vindt.

Innovaties en ontwikkelingen in voedingsmachines

30/10/2024

In dit artikel overlopen we enkele voorbeelden van voedingsmachines, en welke ontwikkelingen ze de laatste jaren hebben doorgemaakt. Hoge energieprijzen en het gebrek aan personeel maken efficiënte machines meer dan ooit een must.

  • Premium

Valorisatie van nevenstromen in Vlaanderen: 5 businessmodellen​

24/10/2024

De Vlaamse voedingsindustrie staat voor de uitdaging om efficiënter om te gaan met haar nevenstromen en deze optimaal te valoriseren. Valorisatie biedt niet alleen mogelijkheden voor verduurzaming, maar ook voor het creëren van grotere winstmarges.

  • Premium

Private label: een succesformule voor de retailer

23/10/2024

Waarom wint private label aan populariteit? Het heeft te maken met een groter vertrouwen en nieuwe kansen, wat niet zo evident is in een wereld met heftige concurrentie. Retailers kunnen er voordelen uithalen, mits een effectief implementeren.

  • Premium

Private label biedt de producent uitzonderlijke kansen

23/10/2024

Veel producenten hebben al lang hun weg gevonden naar private label, dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een opportuniteit en geweldig businessmodel. Het is niet alleen een winstgevend segment, maar geeft ook toegang tot nieuwe markten en consumenten.

  • Premium

AI in de voedingsindustrie: efficiëntie, innovatie en kwaliteitsverbetering

10/10/2024

De voedingsindustrie staat voor de voortdurende uitdaging om processen efficiënter te maken, verspilling te reduceren en producten van constante kwaliteit te leveren. Kunstmatige intelligentie (AI) biedt hier tegenwoordig krachtige oplossingen voor.

  • Premium

Continue controle dankzij wegen in lijn

8/7/2024

Wegen in lijn wordt toegepast om het debiet van een bepaalde productstroom te meten en eventueel bij te stellen. Zo kan er vanaf de aanvoer van grondstoffen tot en met het verpakken van de eindproducten een tussentijdse controle worden ingebouwd.

  • Premium

Private label als stevig groeiend businessmodel

4/7/2024

Als producent kan je een nieuw en heel specifiek product maken voor een retailer die er dan zijn logo en label op zet. Het is een exclusieve overeenkomst. Dat huismerk concurreert stevig met het zogenaamde A-merk en is enorm in de opmars, vooral dan in Europa.

  • Premium

Bestaat white label nog? What's in a name ...

3/7/2024

Private labels of huismerken zijn essentieel geworden binnen de klassieke retail en hebben de A-merken doen verstommen met hun concurrentievermogen. In feite zijn ze min of meer gegroeid uit de witte producten of de white labels. Maar bestaan die nog?

  • Premium

Haal het maximale uit uw nevenstromen

3/6/2024

Onlangs organiseerde Flanders' FOOD een studiedag die zich richtte op het benutten van nevenstromen en het belang van samenwerking in de industrie. Met sessies en workshops bood het evenement de aanwezigen voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan.