Industrie stelt nieuwe voedingsdriehoek in vraag  

Industrie stelt nieuwe voedingsdriehoek in vraag

Industrie stelt nieuwe voedingsdriehoek in vraag Voldoende wetenschappelijke onderbouw? Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld, met kleuren die het effect van de voedingsproducten op de gezondheid weerspiegelen. De omgekeerde driehoek moet de Vlaming op weg helpen naar een gezondere en meer evenwichtige levensstijl. Dat is een goede zaak volgens FEVIA Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, want door de vele voedingshypes ziet de consument door de bomen het bos niet meer in de zoektocht naar een gezonde levensstijl. De sector heeft echter wel vragen bij de onderbouw van verschillende onderdelen uit dit nieuwe model. Een voedselvoorlichtingsmodel heeft het meest impact als het van toepassing is in heel België en wetenschappelijk voldoende gefundeerd. Net daar lijkt het schoentje te knellen volgens Nadia Lapage, secretaris-generaal van FEVIA Vlaanderen. “Een eerste blik op de nieuwe voedingsdriehoek roept toch ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.