Streven naar afwezigheid van listeria in bewerkte levensmiddelen

Recente uitbraken en nieuwe analysetechnieken doen Europees criterium wankelen

De aanwezigheid van listeria is - net zoals vele andere bacteriën - onlosmakelijk verboden met het werken met voedsel
De aanwezigheid van listeria is - net zoals vele andere bacteriën - onlosmakelijk verboden met het werken met voedsel

Listeria monocytogenes heeft altijd al voorgekomen in ons voedsel. Nieuwe consumentenwensen, zoals het achterwege laten van additieven om zo het versproduct te benaderen, vergroten nu echter de kans op een besmetting. Ook de opmars van kant-en-klare maaltijden brengt risico’s voor de volksgezondheid met zich mee, omdat die niet verhit worden vóór consumptie. Bovendien tonen recente uitbraken en nieuwe analysetechnieken aan dat zelfs kleine listeriaconcentraties vergaande gevolgen kunnen hebben. De totale afwezigheid lijkt dan ook het nieuwe streefdoel te worden, al is dit in sommige sectoren geen haalbare kaart.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.