Procesintensificatie in fermentatie

Procesintensificatie in fermentatie  

Procesintensificatie in fermentatie Membraanbioreactoren (MBR) leiden tot betere verwerking en goedkopere, duurzamere fermentatieproducten Een onlangs afgerond ISPT-project bewijst dat het gebruik van membraanbioreactoren (MBR) kan leiden tot een betere verwerking en goedkopere, duurzamere fermentatieproducten. In traditionele biotechnologische processen resulteert fermentatie in een complexe mix van restbestanddelen van de grondstof, het eigenlijke product, bijproducten en de biokatalysator. Om het hoofdproduct te zuiveren wordt de mix in het downstreamproces behandeld in verschillende stappen, meestal ‘in batch mode’. Daarbij wordt de volledige inhoud van de fermentor ineens verwerkt. Voor bulkproducten of producten met een lage marge zijn continue processen gunstiger (kleinere fermentoren bij eenzelfde productiecapaciteit). Het ISPT-project onderzocht in hoeverre de integratie van membraantechnologie de doorvoer verder kan verhogen en de grootte van de fermentor kan ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.