Online magazines

21 oktober 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

Online versie bekijken
BELANG VAN PERSOONLIJKE HYGIENE
De persoonlijke hygiëne van uw medewerkers en bezoekers verlaagt de kiemdruk op de productievloer. Tal van preventie­systemen, zoals hygiënesluizen, laten toe om op een efficiënte en gegarandeerde manier de goede hygiënepraktijken te beoefenen. Tegenwoordig komen daar ook nog de tijdelijke afschermingen bij, al verdienen die zelf de nodige aandacht op het vlak van voedselveiligheid.

Wouter Verheecke
Bladmanager
Onberispelijke hygiëne van uw personeel verlaagt de kiemdruk in uw bedrijf. Dat vermindert de kans op voortijdig bederf aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van uw producten langer gegarandeerd blijft en voedselgerelateerde problemen bij de consumenten vermeden worden.
Om het risico op contaminaties de kop in te drukken, moeten alle medewerkers verplichte maatregelen treffen voor zij de productiehal betreden. De werkgever moet evenwel niet alleen investeren in de praktische voorzieningen voor persoonlijke hygiëne, die inrichtingen moeten ook effectief gebruikt worden.
Het cornavirus op zich staat los van voedselveiligheid, maar de maatregelen hebben natuurlijk wel gevolgen in de voedingsmiddelenindustrie. Nieuwe procedures worden geïmplementeerd en nieuwe zaken geïnstalleerd.
Extra opleidingsmogelijkheden, empowerment van de werknemers, een bijdrage in de kosten voor kinderopvang en begeleiding van de bedrijven. Dit zijn slechts enkele maatregelen die de sociale partners aankondigen in het nieuwe Loopbaanfonds.
Jimmy Carvers, ERP-specialist bij Thinkme ICT, stelt vast dat kmo’s in volle groei eerder investeren in hun productieapparaat dan in de administratieve kant van hun onderneming. “Ten onrechte. Hard- en software zijn zeker even waardevol als het op de return aankomt”, stelt hij.
De strengere coronamaatregelen treffen niet alleen de horeca- en evenementensector, maar ook de vele Belgische voedingsbedrijven die leveren aan deze sectoren. Fevia pleit dan ook voor een globaal steunplan dat de hele keten beschermt.
Verlies geen hele productiebatches als gevolg van verkeerde productietemperaturen. De nieuwe temperatuursensor TCC van ifm maakt het voor de operator van de installatie mogelijk om in geval van driften maatregelen te nemen in plaats van te wachten op de volgende geplande kalibratie-interval.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.