Alles moet ecologischer, efficiënter en duurzamer zijn, zeker nu u dit ook uitgebreid zal moeten documenteren. Maar hoe doet u dit juist? Zijn automatisering en robotica de oplossing, zeker nu er vaak een tekort aan technisch geschoold personeel is? Heeft AI het potentieel om van uw onderneming een echte smart factory te maken?
Het Food Process Seminar brengt op 21 november voorlopers en specialisten op het vlak van duurzaamheid en automatisering in de voedingsindustrie samen voor boeiende lezingen, technische innovaties, casestudies en getuigenissen uit de praktijk. De namiddag staat in het teken van vakexpertise, inspiratie en innovatie. De breaks en de lunch bieden u de gelegenheid om volop te netwerken met collega's en andere professionals actief in de voedingsindustrie. De netwerkdag sluit af met een receptie.
Onderzoekswetenschapper Steven Pauly (Slimstock) zal tijdens het seminar verder ingaan op duurzaamheid in de food industry. Hoe derving van voedsel voorkomen kan worden en hoe je dit betrekt in de voorraadstrategie.
ir. Ann Peeters zal zich focussen op uiteenlopende vereisten voor duurzaamheidsrapportage voor bedrijven, op basis van hun grootte, omzet en balanscijfers. Er worden praktische tips en strategieën aangeboden om de uitdagingen i.v.m het duurzaamheidsrapportage aan te gaan.
Gedurende het Food Process Seminar focust professor en zaakvoerder van de organisatie Pack4Food Peter Ragaert op trends bij voedselverpakkingen, mede gedreven door recente ontwikkelingen op vlak van duurzaamheidsinitiatieven.
Prof. dr. ir. Bram Vanderborght zal zich focussen op het verkennen van Innovatieve technologieën, zoals zelf-herstellende zachte grijpers en hun implicaties voor de toekomst van de voedingsindustrie.
Lars Roba innovatiemanager bij Flanders Food focust zich tijdens het Food Process Seminar op technologieën die de potentie hebben om de voedingsindustrie versneld de energietransitie te laten inzetten en welk effect dit zal hebben op de productkwaliteit en processtabiliteit.
ir. Rob Salaets zal zich toeleggen op het toenemende gebruik van slimme camera's in de voedingsindustrie voor kwaliteitsinspectie en andere toepassingen. Om opstartkosten te verlagen en flexibiliteit te vergroten, kan er gewerkt worden met synthetische datasets.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.