
19/12/2025
In de meeste gevallen is het niet nodig om veranderingen aan te brengen als het product het hele proces heeft doorlopen: bijvoorbeeld chips met een lange houdbaarheid of chips met een groot aantal korrels. Polysense biedt realtime in realtime.

17/12/2025
Van ruimtevaart tot voedselverwerking: DNA-sequencing is lang niet meer het exclusieve domein van de medische wetenschap. Dankzij compacte en betaalbare technologie kunnen ook voedingsbedrijven vandaag hun omgeving en producten in kaart brengen op ee

17/12/2025
Tetra Pak heeft tijdens Fi Europe de Food Manufacturing Innovation Award gewonnen met het Tetra Pak® Air Jet Cleaning System for Powder. Deze bekroonde innovatie vervangt dure en tijdrovende manuele cleaning-in-place (CIP)-methodes voor ...

17/12/2025
De ledenraad van FrieslandCampina en de buitengewone algemene vergadering van Milcobel hebben ingestemd met de fusie van de twee coöperaties. Beide organen stemden met ruime meerderheid voor, waardoor de fusie een feit is.

11/12/2025
Maar liefst elf bedrijven, waaronder vier firma's actief in de voedingsindustrie, mogen zich 'Factory of the Future' noemen - het hoogste aantal nieuwe laureaten sinds de start van de awards.

5/12/2025
Het onderzoeksproject MaltLess zocht uit hoe brouwers kunnen werken met 100% ongemoute granen, aangevuld met exogene enzymen. Zo ontstaat een alternatief brouwpad dat nieuwe smaken, meer procescontrole en kansen voor lokale graanstromen biedt.

2/12/2025
Lees hier de uitgebreide verslagen van de presentaties op het Food Process Seminar. Van robotisering en smaakontwikkeling tot cybersecurity en smart maintenance: de belangrijkste AI-ontwikkelingen in de voedingsindustrie komen uitvoerig aan bod.

28/11/2025
Steeds meer ondernemingen zetten in op innovatie. Dat blijkt uit de driejaarlijkse Ondernemingsenquête van de SERV|Stichting Innovatie & Arbeid. Zes op de tien ondernemingen hebben in de voorbije drie jaar nieuwe of verbeterde producten of diensten.

28/11/2025
Op het recente be-sup-congres pleitte VUB-professor Kristiaan Demeyer, gespecialiseerd in plantaardige geneesmiddelen en voedingssupplementen, voor een professionele opleiding voor iedereen die voedingssupplementen verkoopt.

25/11/2025
De vaststellingen dat veel bedrijven aan het begin staan van hun AI-avontuur en de integratie van de technologie bepaald geen sinecure is, maken duidelijk dat voedingsbedrijven wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij de inzet van kunstmatige intelligentie.Die kwam er op het Food Process Seminar.

11/7/2025
In deel drie van deze reeks artikelen over hygiënisch design gaat Hans van der Steen, businessmanager bij HDN, in op de oorzaak en het vermijden van dode ruimtes en met welke maatregelen je deze ruimtes kunt voorkomen.

14/3/2025
Zeewier is in Azië al eeuwenlang een culinair vast onderdeel, maar ook in het Westen wint deze duurzame en voedzame grondstof snel aan populariteit. De vraag blijft: hoe zet je zeewier om in een smakelijk én commercieel succesvol product?

13/11/2024
Bij Food Process gaan we graag op bezoek bij u, lezer en producent van voeding en drank. Zo weten we wat er speelt onder de voedingsbedrijven en kunnen we inspirerende verhalen brengen over hoe succesvolle bedrijven omgaan met deze uitdagende tijden.

23/10/2024
Waarom wint private label aan populariteit? Het heeft te maken met een groter vertrouwen en nieuwe kansen, wat niet zo evident is in een wereld met heftige concurrentie. Retailers kunnen er voordelen uithalen, mits een effectief implementeren.

14/5/2024
Onderhoud is nu eenmaal noodzakelijk bij industriële installaties. Bij voedingsbedrijven ligt de kwestie moeilijker, omdat de eindproducten voor consumptie bestemd zijn. Hoe kan u degelijk onderhoud combineren met een voedselveilige productie?

26/4/2024
De crux van het gebruik van lagers binnen de voedingsindustrie is gelegen in het risico van het gebruik van smeermiddelen: contaminatie, verspreiding van allergenen en beïnvloeding van de sensorische kwaliteit liggen daarbij voortdurend op de loer.

10/4/2024
De voedingssupplementensector is nog relatief jong. Het is ook een innoverende sector met een vrij complexe regelgeving. Dat verklaart deels waarom er soms ongenuanceerde informatie en misvattingen doorsijpelen in de media.

2/4/2024
Onderhoud is nu eenmaal noodzakelijk bij industriële installaties. Bij voedingsbedrijven ligt de kwestie moeilijker, omdat de eindproducten voor consumptie bestemd zijn. Hoe kan u degelijk onderhoud combineren met een voedselveilige productie?

26/3/2024
De recente editie van Anuga FoodTec verzamelde de voltallige voedingsindustrie in Keulen (D), van slachthuizen tot verpakkingen. FoodProcess was aanwezig en zag een weerbare sector die blijft innoveren en verder optimaliseren.

6/3/2024
Poll white/private label