Online magazines

12 november 2020 Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie

Online versie bekijken
EUROPEES LISTERIACRITERIUM WANKELT
Het Europees microbiologisch criterium voor listeria lijkt te wankelen, nadat recent geïdentificeerde uitbraken het gevolg blijken van kant-en-klare levensmiddelen met een lagere concentratie dan de vastgelegde grens. Het criterium zorgt er dus niet voor dat een product veilig is. In de praktijk wordt er dan ook steeds vaker gestreefd naar de afwezigheid van listeria in bewerkte levensmiddelen. Wat zijn de beheersmaatregelen?

Wouter Verheecke
Bladmanager
Recente uitbraken en nieuwe analysetechnieken tonen aan dat zelfs kleine listeriaconcentraties vergaande gevolgen kunnen hebben. De totale afwezigheid lijkt dan ook het nieuwe streefdoel te worden, al is dit in sommige sectoren geen haalbare kaart.
Koekjesproducent Lotus, met hoofdvestiging in Lembeke, schrapt vanaf volgend jaar de naam 'speculoos', om voortaan wereldwijd de Amerikaanse merknaam Biscoff te gebruiken.
Extra opleidingsmogelijkheden, empowerment van de werknemers, een bijdrage in de kosten voor kinderopvang en begeleiding van de bedrijven. Dit zijn slechts enkele maatregelen die de sociale partners aankondigen in het nieuwe Loopbaanfonds.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.