De vraag naar honing is vorig jaar met bijna 20% gestegen. Om aan die groeiende vraag te voldoen, investeert Meli - de grootste honingverwerker van de Benelux - 300.000 euro in een gloednieuw laboratorium. Experten analyseren er per jaar zo’n 1.400 honingstalen. Ze zorgen er met de nieuwste technologieën voor dat de honing altijd traceerbaar is en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.
De vraag naar honing is vorig jaar met bijna 20% gestegen. Om aan die groeiende vraag te voldoen, investeert Meli - de grootste honingverwerker van de Benelux - 300.000 euro in een gloednieuw laboratorium.
Hoe automatiseer je als voedselproducent een productieproces met ‘naakte’ organische producten, zonder groot financieel risico? QING en Stäubli Robotics lanceren een unieke aanpak in de agri- en foodmarkt.
Cargill Izegem won dit voorjaar de Factory of the Future award. De producent van plantaardige oliën en vetten had al een eigen verbeterprogramma opgestart en zette daarbij nog extra in op digitalisering en duurzaamheid.
Plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive Group introduceert een nieuw drankproduct. GoPeasy is een op erwten gebaseerde drank die aansluit bij de missie van het Nederlandse bedrijf om gezonde en betaalbare producten te leveren aan iedereen.
Door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is de thuisconsumptie van verse aardappelen in 2020 toegenomen met 8%. Hierdoor kwam er een einde aan de dalende trend in het thuisverbruik. Dat en meer blijkt uit de Consumptietracker van VLAM.
BEMAS heeft voor de vierde keer de Prijs Wout Theuws uitgereikt. De winnaar is Sander Callewaert (18), een leerling van ‘t Saam Campus Cardijn in Diksmuide.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.