Online magazines

24 november 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
water nu makkelijker te recupereren
Het (her)gebruik van water is tegenwoordig zowel een ecologisch als een economisch verhaal. Zowel de overheid als particulieren en bedrijven kunnen maatregelen treffen om de waterschaarste op te vangen. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om proceswater te recupereren. Lees er deze week alles over!

Alexis Daveloose
Bladmanager
Het hergebruiken van water is niet langer een kwestie van een ecologische reputatie bekomen: het maakt ook heel wat besparingen mogelijk. Wij geven u een overzicht van de wetgeving en de vele opportuniteiten.
Water wordt steeds meer een schaars goed. Op de site in Langemark wordt zuivelproducent Milcobel tijdens de droge zomermaanden vaker geconfronteerd met een te lage druk op het drinkwaternet. Het hergebruik van water is dan ook een belangrijk speerpunt binnen de duurzaamheidsstrategie van Milcobel.
Voedselfabrikanten worden tegenwoordig geconfronteerd met een ecologische noodsituatie. Tussen het optimaliseren van de kosten en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, moeten ze hun verpakkingsmethoden herzien.
Marelec ontwikkelde voor Carmans E.&L. NV een oplossing die rekening hield met de stijgende orderontvangst en ervoor zorgde dat de groeiende nalatenschap kon worden voortgezet, door een intelligente portioneerlijn met Portio 3 300 te introduceren.
De Ford Ranger geniet al geruime tijd een solide reputatie als een krachtige en robuuste pick-uptruck, en het nieuwste model vormt hierop geen uitzondering. Met zijn diverse uitvoeringen en motoropties biedt de Ranger een veelzijdige en betrouwbare rijervaring.
Een veerkrachtige supply chain is belangrijker dan ooit tevoren. In een voortdurend veranderende markt moeten bedrijven snel de juiste beslissingen kunnen nemen. CSB helpt u om complexe ordernetwerken succesvol te beheren.
Productonderzoek biedt inzicht in proceshygiëne. De keuze van micro-organismen voor onderzoek en de onderzoeksmethode hangt af van producteigenschappen, zoals samenstelling en bewaarcondities. Lavetans wetenschappelijk team adviseert bij de juiste keuze.
VEGA heeft een uitgebreid gamma aan druksensoren; van producten met standaardconfiguraties tot toestellen die volledig op maat kunnen worden gemaakt. De meetspecialist denkt graag mee met hun klanten, om zo telkens de juiste sensor aan te bevelen.
Bent u sterk betrokken bij het technisch en beroepsonderwijs of vertegenwoordigt u een bedrijf dat dringend nood heeft aan goede technische profielen? Mis dan het symposium op woensdag 24 januari niet. Neem deel en geniet van de vroegboekkorting.
Agristo maakt de jongste jaren een forse groei door. Zo'n snelle opmars brengt uitdagingen met zich mee qua change management en de aanwerving van nieuwe medewerkers. HR Business Partner Soetkin Joosten licht haar succesvolle aanpak toe.
Poll: HOE ZIET U DE TOEKOMST VOOR UW BEDRIJF?
Laat ons weten hoe u tegenover de komende jaren in de voedingsindustrie staat.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodProcess 

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.